Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında önemli yapı taşlarından biri olan Sivas Kongresi’nin 97. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bir tören ile anıldı.
Anma törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi meclis üyeleri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve vatandaşlar katıldı.
Dernek üyeleri saygı duruşunda bulunup anıta çelenk koydu. Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Çelik, "4 Eylül Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Çünkü bir milletin varoluşunun ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Sivas‘ta 97 yıldır bir bayram havası içerisinde kutlanmaktadır. Bizler, Aliağa’da bugünü kutlayışımızın 4. yılındayız. 15 Temmuz’dan sonra birlik ve berberliğin çok önemli oluşunu, 4 Eylül 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk Sivas’ta ispatlamıştır. Sivas’a geldiğinde yurdun değişik kesiminden insanları Sivas’a davet ederek Heyet-i Umumiye’yi oluşturup bu işlerin ancak birlik ve beraberlikle içerisinde başarılacağını göstermiştir. Bugünkü birlik beraberlik temeli o gün orada Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Her zaman bizler birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız" diye konuştu.