Ressam Turgut Kahraman, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 93. yıldönümünde “Tarihe Dokunanlar” isimli bir resim sergisi açtı.
Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümünde açılan ressam Turgut Kahraman’ın açtığı “Tarihe Dokunanlar” isimli resim sergisi, yaşamlarını ülkesine adamış kişilerin portrelerinden oluşuyor. Ressam Turgut Kahraman, ilk sergisinde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerinin yanında pek çok aydının da resmini yaptı. Seferihisar Kültür Merkezindeki açılışta konuşan ressam Kahraman, “İnsanlar vardır 93 yıl önce bugün olduğu gibi bir tarih kapatır bir tarih açarlar. İnsanlar vardır vatan sevgileri uğruna ölene dek yürürler. Ben de ölene dek onların resimlerini yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.
Sergide Atatürk, Nazım Hikmet, Aşık Veysel, Yaşar Kemal, Kemal Sunal, Aziz Nesin, Can Yücel, Tuncel Kurtiz, Ruhi Su, Kazım Koyuncu, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Taylan Özgür’ün portelerinden oluşan 26 resim bulunuyor. Serginin açılışına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşlarından Mustafa Lütfi Kıyıcı, Oktay Kaynak, Taylan Özgür’ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı, Seferihisar’ın tanınmış sanatçıları Yavuz Kemal Koçoğlu ile eşi Müzeyyen Koçoğlu, kağıt telkari sanatçısı Aysun Karasu, Olcay Malkaya, Özay Malkaya ve çok sayıda davetli katıldı. 6 Kasım’a kadar açık kalacak sergi Ankara, İstanbul ve Mersin’deki sanatseverlere de ulaştırılacak.