İzmir’in Ödemişli ilçesindeki tarihi Birgi’de düzenlenen gecede sahnelenen ‘Hadi Öldürsene Canikom’ isimli oyun, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Ödemiş ilçesine bağlı olan ve tarihte Aydınoğullarının başkenti olan Birgi, önemli bir akşama ev sahipliği yaptı. ‘Tiyatro Umut’ tarihi mahallede sahne alırken, özel olarak hazırlanan geceye katılanlar keyifli bir akşam geçirdi. Tiyatro Umut kurucuları tiyatrocu Mehmet Mursallı eşi tiyatrocu Canan Mursallı ve oyuncu Ecem Ceylan tarafından oynanan ‘Hadi Öldürsene Canikom’ isimli oyun, büyük alkış aldı. 1 saat 30 dakika süren oyunu yaşlı teyzelerde zevkle izledi. Tiyatroya ev sahipliği yapan işletmeci Devrim Kasap, tarihi Birgi’yi sanatın her dalını taşımak istediklerini söyledi. Kasap, “Birgi Elif Hanım Konağımızı açma sebeplerimizden biri de tarihi başkent Birgi’de kültür sanat etkinlikleri yapmaktı. Gördüğünüz gibi konağımızın dört bir yanında çeşitli sanatçıların resimleri, tabloları var. Bugünde konağımızda tiyatro gecesi düzenlemek istedik. Yerel zenginlilerimizi de sahip çıkma duygusuyla bu geceyi düzenledik ve Birgi’de tiyatro gecesi düzenledik. Tiyatro Umut ‘Hadi Öldürsene Canikom’ isimli oyunuyla aramızda oldular. Sahne alan oyuna Birgi’den kadınlar, teyzeler ve Ödemiş’ten birçok tiyatrosever de izlemek için katıldı. Açılış amaçlarımıza adım adım ilerlemek devam ettirmek ve sürdürmek içinde bundan sonra da konağımızda resim günleri, tiyatro günleri kısacı sanat günleri yapmaya devam edeceğiz. Bu geceye katkı sunan başta tiyatrocularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Umut Tiyatro adına konuşan Canan Mursallı ise, “Bugün Birgi’de samimi, güzel bir ortamda oyunumuzu oynamanın mutluluğuna vardık. Tiyatronun yaşamın en güzel parçalarından olduğunu inanıyoruz ve bu inançla tiyatromuzu yapmaya oyunlarımızı üretmeye sürdürüyoruz. Tiyatro Umut bir aile yapısıyla yoluna devam ediyor. Tiyatro Umut olarak Sırma Medya organizasyonunda bu gece oyunumuzu oynadık. Birgi Elif Hanım Konağına ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.”