Türkiye’nin ilk Ticaret Borsası olan İzmir Ticaret Borsası, 88 yıldır kullandığı binasını düzenlediği Instagram fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.
125 yıldır Türkiye’nin siyasi ve ekonomik hayatına tanıklık eden İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) 23 Temmuz 1928 yılında hizmete açılan Gazi Bulvarı’ndaki binasını konu alan #izmirborsasarayı Instagram Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu.
İTB Pamuk Korbeyi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen ödül törenine İzmir Ticaret Borsası ve yönetim kurulunun yanı sıra İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve çok sayıda davetli katıldı.
“318 bin 298 kullanıcı raporlandı”
Artık sosyal medya çağında yaşandığına dikkat çeken İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Whatsapp’tan haberleşiyor, Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformlardan bilgi alıyor, ilişki yönetimi yapıyoruz. Sosyal medya kullanıcısı gençlerin 125 yıllık kurum olan ticaret borsası ile ilişkilerini sağlamak, bu tarihi binanın bize sunduğu güzelliklerin kamuoyu ile paylaşılmasına vesile olmak, gelenek ile geleceği buluşturmak gibi bir dizi amaçla başlattığımız yarışma, bizim için de büyük bir hareketliliğe vesile oldu. 30 Mart’tan 31 Mayıs’a kadar bu yarışma ile 318 bin 208 kullanıcıya ulaştığımız raporlandı. Web sitemizdeki sayfamız 8 bin 974 kez görüntülendi. Yarışma için de 178 fotoğraf yüklendi. Doğrusu ben hepsini .çok beğendim. Bu güzel fotoğrafların, borsamızın 125. Yılını güzelleştirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.
İzmir Ticaret Borsası instagram sayfası üzerinden gerçekleştirilen ve birçok başvurunun değerlendirildiği yarışmanın birincisi Hüseyin Salış olurken, İrfan Açık ikinci, Gazeteci Sercan Özipekçi de üçüncü oldu. Hakan Kuyumcu ve Emre Polat’a da İzmir Ticaret Borsası 125. Yıl özel ödülü verildi.