İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eşrefpaşa’da 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı üzerinde yer alan Cicipark ve çevresine yeniden hayat verecek proje için yapım ihalesi yaptı. Proje ile park çevresinde yeni yeşil alanlar oluşturulurken tarihi İpek Yolu da korunmuş olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi İpek Yolu’nu da içinde barındıran Cicipark’ı kente yeniden kazandırmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve şu anda kısmen pazaryeri, kısmen de park olarak kullanılan bölge, yeni düzenlemeyle aslına uygun hale dönüştürülecek. Alanın doğal ve tarihi dokusuna uygun olarak yaşama geçirilecek proje ile Cicipark ve çevresi, taşıdığı yüksek değere uygun, tarihsel verilere zarar verilmeden korunarak yeniden hayat bulacak.
ÇİM TERAS UYGULAMASI
Eğimli bir arazide bulunan düzenleme alanı, en üst kottan en alt kota doğru üst park, cadde, orta bölüm, İpek Yolu ve alt park olarak projelendirildi. Çalışmalar çerçevesinde yeşil alanları korumak, artırmak ve seyir mekanları yaratmak için Eşrefpaşa Caddesi’nde uygun alanlara çim teras uygulaması da yapılacak. Düzenleme kapsamında üst parkta mevcut merdiven ve yol aksları da dikkate alınarak iki adet çocuk oyun alanı, spor ve oturma alanları bulunacak. İpek Yolu kotundan alt park kotuna doğru çim teraslarla oturma ve seyir imkanı oluşturulacak. Alt parkta ayrıca basketbol sahası, spor alanı, çocuk oyun alanı, dinlenme ve bunları birbirine bağlayan yürüyüş yolları yapılacak. Şehrin merkezi bölümünde bulunan bölgenin daha güvenli, yeşili bol ve sosyal ihtiyaçlara cevap verebilen nitelikte olması için gerçekleştirilecek düzenlemeyle, arkeolojik sit alanlarının gün ışığına çıkarılmasına da olanak verilecek.