Tarihi Kentler Birliği ( TKB) tarafından her yıl düzenlenmekte olan Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Selçuk Belediyesi, tarih ve kültür mirasının korunması konusunda gösterdiği katkılardan dolayı başarı belgesi almaya hak kazandı.
Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen ve taşınmaz kültür varlıklarının korunarak gelecek nesillere aktarılması önündeki olumsuzluklara karşın bu varlıkların korunmaya özendirilmesi ve kültür varlıklarının önemi ile ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin katıldığı yarışmada Selçuk Belediyesi başarı belgesi aldı.
Selçuk Belediyesi, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil olan Selçuk’un, kültürel varlıkları ve UNESCO sürecinde Selçuk Belediyesi’nin kurumlar arası işbirliği nezdinden gösterdiği çaba ve üyeliği getiren sürecin yanı sıraüyelikten sonraki süreçte Selçuk’ta kültürel varlıkların korunmasına ve tanıtılmasına verilen önemden dolayı başarı belgesine layık görüldü.
Selçuk’un sahip olduğu kültürel değerlerin kent sınırlarını aşan bir değeri olduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda belediyemiz başarı belgesi ödülüne layık görüldü. Biz sahip olduğumuz kültürel varlıkları, tarihi eserlerimizi; Efes’i Meryem Ana’yı, İsabey’i, Saint Jean’ı ve diğer tarihi eserlerimizi her zaman insanlığın ortak mirası kabul ederek, koruyarak gelecek nesillere bırakacağız” dedi.