Torbalı Belediye meclisi, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı ortak bir deklarasyon yayımladı. AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin ortak deklarasyonunu Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez okudu.
Torbalı Belediye meclisi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez başkanlığında yaptı. Meclisteki tüm siyasi partiler, darbeye karşı ortak bir tavır alarak deklerasyon yayımladı. AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin ortak deklarasyonunu da Başkan Görmez okudu. Üyeler, deklerasyonun ardından da üyeler şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından Fatiha okudu. Deklarasyon da ise şu ifadeler yer aldı:
"Söz konusu vatan olunca hangi siyasi partiye mensup olursa olsun bütün herkesin temennisi ortak. Torbalı Belediye Meclisi olarak milletimize, demokrasimize ve geleceğimize karşı girişilmiş olan alçakça darbe teşebbüsünü kınıyoruz.15 Temmuz tarihimizde demokrasimize yönelmiş ,eşi benzeri bulunmayan bir saldırıdır. Bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. FETÖ isimli hain oluşumun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan elemanları vasıtasıyla giriştiği bu alçak teşebbüs kabul edilemez. Bu tür çirkin hadiseler ordu-millet birliğini bozamaz. Bu alçak darbe girişimine karşı dik duruş sergileyen başta Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakanımız olmaz üzere tüm siyasi parti liderlerini saygıyla selamlıyoruz. Liderlerin gösterdiği ortak tavır demokrasimizi güçlendirecektir. Torbalı Belediye Meclisi olarak demokrasimizin yanındayız.Gün birlik olma günüdür.Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz."
Meclis üyeleri darbeye karşı birlik oldu
Mecliste söz alan söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, “Millet iradesine ket vurmaya çalışan her türlü illegal girişimi şiddet ve lanetle kınıyoruz. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilkesini buradan bir kez daha haykırıyoruz. Siyasi görüşünü bir tarafa bırakarak meydanlara, sokaklara inen darbeye karşı kenetlenen halkımızla da gurur duyuyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
CHP’lilerden de kınama geldi
Torbalı Belediye meclisindeki CHP’li üyelerin sözcülüğünü yapan İbrahim Özel de, darbe ve terör ile demokratik düzeni alt etme girişimlerini kınadıklarını ifade ederek, “Ülkemizdeki demokratik ortamı, birlik ve beraberlik iradesini sarsmaya çalışan bütün darbe ve terör teşebbüslerini lanetliyoruz. Bu darbe girişimi esnasında milletimizin bütün kesimlerinin gösterdiği ortak tavrın daim olmasını temenni ediyoruz. Demokrasi ve özgürlükler yolunda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” dedi.
MHP’li Vurur, "Türk milletinin başı sağ olsun"
MHP’li meclis üyesi Mehmet Vurur, bütün darbe teşebbüslerini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Demokrasimize yönelen bu tür çirkin tehditlerin karşısında olacağız. 15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsü halkımızın da demokrasiden yana olduğunu göstermiştir. Darbe teşebbüsü esnasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk milletinin başı sağ olsun."
Deklarasyonu Başkan Görmez Okudu
Torbalı Belediye Meclisi’nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı yayımladığı ortak deklarasyonu kürsüden okuyan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Söz konusu vatan olunca hangi siyasi partiye mensup olursa olsun bütün herkesin temennisi ortak. Torbalı Belediye Meclisi olarak milletimize, demokrasimize ve geleceğimize karşı girişilmiş olan alçakça darbe teşebbüsünü kınıyoruz.15 Temmuz tarihimizde demokrasimize yönelmiş ,eşi benzeri bulunmayan bir saldırıdır. Bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. FETÖ isimli hain oluşumun Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızan elemanları vasıtasıyla giriştiği bu alçak teşebbüs kabul edilemez. Bu tür çirkin hadiseler ordu-millet birliğini bozamaz. Bu alçak darbe girişimine karşı dik duruş sergileyen başta Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakanı’mız olmaz üzere tüm siyasi parti liderlerini saygıyla selamlıyoruz. Liderlerin gösterdiği ortak tavır demokrasimizi güçlendirecektir. Torbalı Belediye Meclisi olarak demokrasimizin yanındayız.Gün birlik olma günüdür.Egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz”dedi.