Torbalı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Yazıbaşı Mahallesinde 40 dönümlük kurban pazarı kuruyor. Kurban pazarı sadece Torbalı’ya değil, Gaziemir, Selçuk, Bayındır ve Tire’ye hitap edecek şekilde dizayn edildi.
Torbalı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Yazıbaşı Mahallesinde kurban pazarı kuruyor. Önceki yıllarda Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi civarında hizmet veren kurban pazarı Yazıbaşı’ya taşındı. Kurbanlık hayvan satıcılarıyla alıcıları buluşturacak olan pazar, Yazıbaşı Işıklar mevki olarak bilinen noktadaki 40 dönümlük oldukça büyük bir alanda hizmet verecek. 216 kısımdan oluşacak pazarda her satıcı için 50 metrekarelik bir alan ayrılmış durumda. Kurban pazarı sadece Torbalı’ya değil, Gaziemir, Selçuk, Bayındır ve Tire’ye hitap edecek şekilde dizayn edildi. Torbalı Belediyesi Zabıta ekipleri kurban pazarı düzenlemelerinde sona geldi.
Otoparktan duşlara her şey düşünüldü
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kurban pazarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan satış alanlarının birbirinden ayrılacağını, geniş bir otopark sahasını da oluşturduklarını belirterek şunları söyledi: “Pazarda kesim yerleri, tuvaletler, veteriner odası, zabıta odası ve duşlar bulunacak. Kurban pazarına giriş çıkış yapan bütün hayvanlar veteriner kontrolünden geçirilecek, Torbalı belediyesi zabıta ekipleri de pazarı sürekli olarak gözetim altında tutacaklar. Modern bir ışıklandırma sistemiyle donatılan pazar geceleri de hizmet verebilecek. Pazarın Yazıbaşı’da bulunan İZBAN durağına yakın olması hasebiyle İzmir’den gelen misafirleri de ağırlayacağız” dedi.