Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Torbalı’daki 64 camide temizlik çalışmaları başladı. Belediye ekipleri camileri Ramazan’a hazırlıyor.
Torbalı Belediyesi, halkın ibadet yeri camilere ve cami çevrelerine yönelik yaptığı çalışmalara Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte hız verdi. İlçe halkının daha temiz ve hijyenik koşullarda ibadet etmesi için oluşturulan özel bir ekip, ilçe genelindeki 64 camide seferberlik başlattı. Günde 3 camiyi temizleyen ekipler, Ramazan öncesinde çalışmalarını tamamlayacak.
Belediye ekipleri, çalışmalar kapsamında camilerde halıları yıkıyor; mihrabı, minberi, vaaz kürsüsünü, ayakkabılıkları, camları baştan aşağı temizliyor. Temizlikle birlikte cami etrafında çevre düzenlemeleri de yapılıyor.
İMAMLAR MEMNUN
Uygulamadan memnun olan cami imamları, “Çok güzel bir uygulama, belediyemizin camilere ve ibadethanelere sahip çıkması çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz ve memnun olduk” diye konuştu. İbadethanelerin temizliği ve bakımıyla ilgilenmeye özel bir önem verdiklerini ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Dinimizin temizliğe verdiği önem hepimizin malumu. Bizler de ibadethanelerimizin temizlik ve bakımı ile ilgilenmeye özel bir önem veriyoruz. Yaptığımız bakım çalışmalarıyla camilerimiz mübarek Ramazan ayına hazır hale gelecek” dedi.