Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı’nın üniversite hayalinin gerçekleşeceğini belirterek, “Sahip olduğumuz potansiyel, bir devlet üniversitesi için uygun koşulları oluşturuyor” dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’na emeği geçmiş okul müdürleri ile görevlerinde 20 yılı dolduran akademik ve idari personele düzenlenen törenle plaket verildi. Törene, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Celalettin Şimşek, eski Yüksekokul Müdürü Sacit Özer ve Kurucu Müdür Prof.Dr. Faruk Çalapkulu katıldı.
Törende eğitime, bilime ve Torbalı Meslek Yüksek Okulu’na verdiği hizmetlerinden dolayı Torbalı Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Celalettin Şimşek tarafından Belediye Başkan Görmez’e de bir teşekkür plaketi verildi.
"GÜN GELECEK ÜNİVERSİTE HAYALİ DE GERÇEK OLACAK"
Törende konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Özel ve siyasi hayatımda vefaya çok önem verdim. Vefa kavramı hayatımda değer verdiğim erdemlerin önem sıralamasında birinci sıradadır. İdarecilik hayatımda da bir projeyi hayata geçireceksem önce onun hayalini kurarım, sonra kamuoyunda dillendirmeye başlarım ve sonra da Allah nasip ederse gerçekleştirmeye gayret ederim. Torbalı’ya kazandırdığım birçok projeyi de böyle yaptım. Üniversitenin hayalini uzun zamandır kuruyorum, dile getirmeye başladım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mız Binali Yıldırım’a bu konudaki taleplerimi ilettim. Şimdi bu isteğimiz dalga dalga yayılacak. Gün gelecek, inşallah bu hayalimiz de Torbalı’da gerçekleşecek” dedi.
KAMPUS İÇİN ALANDA VAR ULAŞIM DA
Torbalı’da muazzam bir üniversite kampusu olacağını belirten Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemiz sahip olduğu potansiyelle, bir devlet üniversitesi için uygun koşulları oluşturuyor. Torbalı hazır, kampus için uygun alanımız da var. İZBAN’la ulaşımda merkez ilçeler kadar ulaşılır ve yakın olduk. Ulaşımda, tarımda, sanayide, kentleşmede, ihracatta, üretimde, ilk ve orta öğretimde, sağlık yatırımlarında yaşamın, üretim bütün alanlarında Torbalı bir yıldız gibi parlıyor. Şimdi bir üniversiteyle hinterlandına girecek olan Küçük Menderes Havzası’na önemli katkılar sağlamaya daha çok hazır.”
ÇALAPKULU, GÖRMEZ’İ İŞARET ETTİ
Kurucu Müdür Faruk Çalapkulu ise Belediye Başkanı Görmez’in siyasal girişimlerinin önemli olduğunun altını çizerek, “Gelişmişliğiyle birçok ili bile geride bırakan Torbalı’ya iyi bir üniversite yakışır” diye konuştu. Çalapkulu, Başkan Görmez’i işaret edip, “Ya çaresizsiniz, ya çare sizsiniz; ya ümitsizsiniz, ya da ümitsiz siniz” diyerek üniversitenin ancak Adnan Yaşar Görmez’in sayesinde Torbalı’ya gelebileceğini ifade etti.