Torbalı’nın en değerli alanı kabul edilen 21 bin 310 metrekarelik alan, TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi’ne arsa karşılığı takas edildi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İlçemizin çehresini değiştirecek muhteşem bir alana kavuştuk” dedi.
İzmir’in yeni çekim merkezi Torbalı’nın çehresini değiştirecek, ilçe merkezindeki 21 bin 310 metrekarelik çok değerli alan, TOKİ tarafından arsa karşılığı belediyeye tahsis edildi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 26 Mayıs’ta karşılıklı tapu işlemlerini yapacaklarını açıkladı.
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK KAZANIM”
Türkiye’nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nin Torbalı’da hızla devam ettiğini de belirten Başkan Görmez, şöyle konuştu: “Kısa süre önce de Devlet Demir Yolları’na ait ilçe merkezindeki 15 bin metrekarelik çok değerli biralanın belediyemize devri yapıldı. Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul Mahallerinin birleştiği üçgen alan Devlet Demir Yolları için vagon onarım atölyesi olarak tasarlanmıştı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım bu alanın sosyal amaçlı projelerde kullanılmak üzere Belediyemize devrini sağladı. Şimdi ise ilçemizin tam merkezinde 21 bin 310 metrekarelik bir alanı daha TOKİ’den arsa takas yoluyla ilçemize kazandırdık. Torbalı’nın çehresini değiştirecek projelere sahne olacak muhteşem bir alanın imzasını atıyoruz. Burada uygulayacağımız projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Bu üç projede sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye örnek olacak büyük bir değer ve kazanımdır.”
TOKİ İLE NASIL BİR ANLAŞMA SAĞLANDI?
2014 yılında Hazine’den TOKİ’ye devredilen Murat Bey Mahallesindeki 21 bin 310 metrekarelik yer, belediye hizmet alanı olarak Torbalı Belediyesi’ne tahsis ediliyor. 21 bin 310 metrekarelik alan, Torbalı Sağlık Meslek Lisesi’ni ve eski SSK arazisini de kapsıyor. Torbalı Belediyesi bu alan karşılığında TOKİ’ye Ayrancılar Mahallesinde bulunan 38 bin 600 metrekarelik bir alanı verecek. Torbalı Belediyesi’nin TOKİ’den devralacağı alanın bedeli 8 milyar lira iken belediye’nin TOKİ’ye vereceği alanın değeri 10 milyar 265 milyon lira. TOKİ, arada oluşan 2 milyar 615 milyon liralık farkı Torbalı Belediyesi’ne iki taksit halinde ödeyecek.