Torbalı’da Kültür, Sanat ve Spor Okulları Tiyatro Kulübü sezonu açtı. İlçede sahnelenen ilk oyun olan “Adam Olmak” adlı eserde toplumsal ilişkilerdeki çarpıklık anlatılıyor.
Torbalı Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Tiyatro Kulübü, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Adam Olmak” isimli oyunla sezonu açtı. Ücretsiz olarak sahnelenen oyunu izlemeye gelen yüzlerce kişi performanslarından ötürü sahnedeki oyuncuları ayakta alkışladı.
Oyunun senaryosunu yazan ve yönetmenliğini yapan Caner Hakbilen, sezon boyunca en az ayda bir oyun ile Torbalılı tiyatro severlerin karşısında olacaklarını belirterek, “Torbalı Belediyesi Tiyatro Topluluğuna gösterdikleri ilgiden ötürü seyircimize teşekkür ederiz. Onlar için çok daha güzel şeyler yapacağımızı umuyorum” dedi.
İlçede kültür ve sanat etkinliklerine özel bir önem verdiklerini, çocuklara ve gençlere tiyatroyu sevdirmeye çalıştıklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise “Sosyal medyanın kuşatması altındaki çocuklarımızı müzikle, sporla, sanatla buluşturmaya onlara tiyatroyu sevdirmeye çalışıyoruz. Bu konuda ailelerden de destek bekliyoruz. Özellikle çocuk oyunlarının önemli olduğunu düşünüyoruz, bu sanat dalına özel bir önem veriyoruz” diye konuştu.