Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki işlere dijital çözüm üretmek amacıyla Tor-Tem isimli bir uygulama başlattı. Günde 320 ton çöpün toplandığı İzmir’in Torbalı ilçesinde vatandaşlar yeni uygulamadan memnun.
Torbalı Belediyesince başlatılan uygulama kapsamında vatandaşlar, çöp ve temizlikle ilgili her türlü talep ve şikâyetlerini Tor-Tem’in 0232 7000 867 numaralı telefonunu arayarak halledebiliyor. Tor-Tem uygulaması günde 320 ton çöpün toplandığı ilçedeki saha ekiplerinin performansını da artırdı. Bilgisayar yazılımlı uygulama sayesinde Torbalı Temizlik İşleri Müdürlüğü 603 kilometrekarelik ilçenin her noktasına müdahil olabiliyor.
Sistem Nasıl Çalışıyor?
Sistem, vatandaşların 0 232 7000 867 numaralı telefonunu aramalarıyla devreye giriyor. Telesekreter yardımıyla vatandaş şikayetini ya da talebini sistemin ilgili birimine direkt aktarabiliyor. Talepte bulunan kişinin adını, soyadını ve adresini vermesi yeterli oluyor. Temizlik İşleri Müdürü’nde ve 3 saha personelinde bulunan tabletlere düşen bildirimler vasıtasıyla ilgili şikayet ya da talep yerine ulaşıyor. Saha personeli talebin geldiği noktaya giderek fotoğraf çekiyor ve onay için Temizlik İşleri Müdürü’ne gönderiyor. Müdürün onay vermesi halinde sorun ya da talep çözülüyor. Saha personeli işin tamamlanmış halini tekrar fotoğraflayarak müdüre iletiyor. Vatandaşa da, “talebinizle ilgilenilmiş ve probleminiz çözülmüştür” mesajı gidiyor. Araçlarda bulunan uydu takip sistemi sayesinde Temizlik İşleri’nin saha personelinin günlük işlemleri de harita üzerinden takip edilebiliyor. Tor-Tem sayesinde Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı bütün işlemler dijital ortamda kayıt altına alınmış oluyor.
Başkan Görmez, “Temizlikte yeni bir çığır açtık”
Tor-Tem uygulamasını yeni devreye sokmalarına rağmen çok önemli geri dönüşümler sağladıklarını ileten Torbalı Belediye Başkanı Danan Yaşar Görmez, ’’Yerel yönetim hususunda da dijital çağın gereklerine uymak zorundayız. Temizlik İşleri Müdürlüğü’müzde başlatılan bilgisayar yazılımlı bu uygulamayla yeni bir çığır açtık. Bu sayede vatandaşlarımız çöp ve temizlikle alakalı konularda bizimle direkt temasa geçebilecek ve sorunlar anında çözülecek. Bu uygulamada her şey kurumsal bir şekilde kayıt altına alınıyor. Elimizde günlük, haftalık ve aylık sayısal veriler oluyor’’ dedi.