Darbe girişiminin ardından hayatın normale dönmesiyle, Torbalı Belediyesi de Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile yüzlerce ailenin katılımıyla yapacağı toplu sünnet şöleni hazırlıklarına başladı.
15 Temmuz Askeri darbe girişimine karşı protesto ve gece nöbetlerinin yoğun biçimde devam ettiği Torbalı’da sosyal yaşamı normalleştirme, yaşanan büyük toplumsal travmayı aşmak adına da çalışmalar yapılıyor. Bu amaçla Torbalı Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü yüzlerce ailenin katılımıyla 7 Eylül 2016 tarihinde toplu sünnet şöleni düzenleyecek.Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan sünnet şöleniyle ilgili olarak mahalle muhtarların katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi.
5-11 yaş arası çocuklara ücretsiz sünnet
Etkinlikte 5-11 yaş arasındaki yoksul çocukları ücretsiz olarak sünnet ettirilecek ve bütün masrafları Torbalı Belediyesince karşılanacak.. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin 10 Ağustos tarihine kadar Belediye Kültür Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmaları gerekiyor. Ailelerin yanlarında mahalle muhtarlıklarından alınacak fakir kâğıdı, ikametgâh belgesi ve nüfus cüzdanı bulundurmaları gerekiyor.
“Nöbete devam edeceğiz”
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Belediye Kültür Merkezi’nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sünnet şöleniyle ilgili olarak yerleşim yerlerinde yapacakları çalışmalar hakkında mahalle temsilcilerine bilgi verdi. Birincisini geçen yıl düzenledikleri sünnet şölenini geleneksel hale getirmeye niyetli olduklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, şunları söyledi:
“Çocuklarımız ve aileleri için yine harika bir organizasyon hazırlığındayız.Onların sağlığı ve mutluluğu için her türlü detay düşünüldü. Mahalle muhtarlarımızdan sorumlu oldukları yerleşimlerde sünnet olmamış yoksul çocukları tespit etmelerini istiyoruz. Ülkemiz çok büyük felaketten döndü. Bugün Türkiye diye bir ülke olmayabilirdi. İşgal edilmiş, bütün kurumları tasfiye edilmiş,100 yıllık ekonomik birikimi yağmalanmış, 3. Sınıf bir Ortadoğu ülkesine konumuna düşmüş olabilirdik. Allah korusun belki de iç savaş yaşıyor, binlerce kardeşimizi yitirmiş, dağılmış, parçalanmış, yabancıların istilasına, korumasına muhtaç hale gelmiş olabilirdik. Bu yüce millet, onun büyük lideri düşmanlarımızın hayalini boşa çıkardı. İkinci bir Kurtuluş Savaşı kazandık. Milletin iradesi bizi felaketten kurtardı. Şimdi kendimizi onarma, yeniden geleceğe aynı hızla koşma zamanıdır.”