Torbalı Belediyesi’nin “Her mahalleye bir konak” projesi ile hayata geçirmeyi planladığı Türkmenköy Konağının temeli atıldı. Konakta, yazlık-kışlık düğün salonları, muhtarlık binası, farklı kurslar ile diğer sosyal, kültürel aktiviteler için alanlar da bulunuyor.
İzmir’in Torbalı ilçesinde belediyenin “Her mahalleye bir konak” projesi kapsamında yapılması planlanan Türkmenköy Konağının temeli atıldı. Çok amaçlı Türkmen Köy Konağının temel atma töreninde konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı’da yatırım rüzgarı dört koldan devam ediyor. Belediye, merkezi hükümet ve özel sektör ilçemizi bölgenin merkezi haline getiriyor” dedi.
Her hafta yeni temel atma törenine ve farklı açılışlara ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Görmez, göreve geldiklerinde 60 milyon TL olan bütçeyi 130 milyon TL’ye yükselttiklerini ancak bunun da yetemeyeceğini söyledi. Ek kaynaklar ve projelerle asıl hedeflerinin 300 milyon liralık bir bütçe olduğunu söyleyen Görmez, bütçenin çok önemli bir kısmını, şehircilik yatırımlarında kullanacaklarını belirterek, “İZBAN ulaşım ağı, Adnan Menderes Havaalanı, çevre yolu ile ilçedeki yatırım, büyüme iklimi, yetişmiş insan gücü Torbalı’yı bir anda Ege’nin yıldızı yaptı. Belediye olarak biz de elimizi hızlı tutmak zorundayız. Tüm ekibim geceli gündüzlü çalışıyor. Proje birimimiz, uygulama birimlerimiz onlarca projeyi birer birer hayata geçiriyor. Her hafta bir açılış ya da temel atma törenimiz oluyor. Özel sektörümüz de aynı hızla ilerliyor. Bu yatırım, büyüme, kentleşme rüzgarıyla çevre il ve ilçeleri de motive ettiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.