İzmir’in Torbalı ilçesinde, Küçük Menderes Havzası’nın en büyük sağlık kurumu olarak projelendirilen 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nin 2017 yılında açılışı beklenirken, ilçe belediyesi, vatandaşa kolaylık, belediyeye ise gelir getirecek 21 AVM için proje hazırladı.
Torbalı ilçesindeki Bayındır kavşağı üzerinde 70 bin metrekarelik arsa üzerinde inşaatına başlanan, 40 bin metrekarelik kapalı alana sahip 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi’nin yapımı devam ediyor. Çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Küçük Menderes Havzası’nın en büyük sağlık kurumu olarak projelendirilen hastanenin 2017 yılında açılışının yapılacağı kaydedildi. Öte yandan Torbalı Belediyesi, hastanenin bahçe sınırına Torbalı Belediyesi sağlık temalı mini bir AVM yapacağı açıkladı. 21 ayrı iş yerini kapsayan projenin, 3 bin 680 metrekarelik kapalı alan üzerinde inşa edileceği, proje aşaması tamamlanan AVM’nin bir ay sonra da ihalesinin de gerçekleştirileceği duyuruldu. Altı aylık bir sürede tamamlanması beklenen AVM’nin, tamamen Torbalı Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla inşa edileceği de kaydedildi.
Projenin sağlık amaçlı olduğunu, iş yerlerinin talep edenlere şartlı ticari sözleşmeyle kiraya verileceğini yada satılacağını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projeyle ilgili şunları söyledi:
"Bu tamamen ticari amaçlarla hazırlanmış bir proje değil, amacımız çevre ilçelerden yada Torbalı merkezden tedavi amaçlı olarak ilçemize gelen vatandaşlarımızın başta ilaç ve sağlık ürünleri olmak üzere bütün sosyal ve sağlık ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar, oluşturmaktır. 12 iş yerimiz olacak. İçlerinde sosyal donatı alanları yer alacak. Hastaneye gelmiş bir vatandaşımız burada gereksinimlerinin önemli bir kısmını karşılayacak. Bu bir AVM projesi değil, ticari amaçlı olmayacak. Her isteyen burada dükkanını dilediği gibi kullanamayacak. Hastane çalışanlarına, hastalara, onların ziyaretçilerine, ihtiyaçlarına yönelik seçici davranılacak."