Türkiye Halk Oyunları Federasyonunca Eskişehir’de gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası’nda Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde İzmir Zeybek oyunlarıyla birinciliği elde eti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Oyuncu arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.
Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen şampiyonaya aralarında İstanbul, Artvin, Kırklareli, Adıyaman, Burdur’un olduğu 24 ilden 30 takım katıldı.
RAKİPLERİNİ TEK TEK GERİDE BIRAKTILAR
Geçtiğimiz aylarda Gaziemir’de gerçekleştirilen İzmir İl birinciliği müsabakasında gençler düzenlemeli dalda İzmir Zeybek oyunlarıyla katıldığı yarışmada birincilik elden ardından da Kuşadası’nda düzenlenen bölge şampiyonasında gençler dalında birincilik elde ederek finalde yer almayı hak eden Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Eskişehir’deki şampiyonada da aynı başarıyı gösterdi. Genç folklorcular, şampiyonada geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde kıran kırana mücadelenin sonunda rakiplerini tek tek geride bırakarak birinciliği göğüsledi. Öte yandan İzmir’den Eskişehir’e giderek sahne alan oyunculara destek olan Bayraklılar, sahnede ter döken gençlere büyük destek verdi.
"GURURUMUZ OLDULAR"
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, halk oyunları ekibiyle gurur duyduklarını belirterek, “Arkadaşlarımız uzun süredir bu şampiyonaya hazırlanıyor. İlk olarak İzmir il birinciliğinde göğsümüzü kabarttılar. Ardından düzenlenen yarışmada finale katılmaya hak ettiler. Finalde de başarılı bir performans sergilediler. Bunun sonucunda da jüriden en yüksek puanı olarak şampiyon oldular. Bir kez daha gururumuz oldular. Tüm oyuncu arkadaşlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.