Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurul Toplantısı, 25-26 Haziran 2016 tarihleri arasında İzmir’de yapılacak. Buca Belediyesi ile Buca Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan genel kurula Türkiye çapındaki 72 Kent Konseyi katılacak.
Türkiye Kent Konseyleri İzmir’de buluşuyor. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 19. Genel Kurulu, 25-26 Haziran tarihlerinde İzmir’de yapılacak. Genel kurul öncesi basın toplantısı düzenleyen Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar, Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyonu rekor bir katılımla gerçekleştireceklerini açıkladı. Kurul toplantısına Türkiye genelinde faaliyet gösteren 72 Kent Konseyi’nin katılacağını vurgulayan Balcılar, ele alacakları başlıkları; çevre, yerel ve merkezi yönetimlerin kent konseylerine bakış açıları, dış ülkelerde ve ülkemizde halkın yerel yönetime katılma mekanizmaları ve ülkemizde eğitimden yargıya kadar geniş bir yelpazede yaşanan hak ihlalleri olarak belirlediklerini açıkladı.
İki gün olarak düzenlenen genel kurul toplantısının ilk oturumunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın konuşacağını açıklayan Balcılar, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yerel ve merkezi yönetimlerin Kent Konseylerine bakış açılarını değerlendireceğini söyledi.
Balcılar; Avrupa, Amerika ve Türkiye’de Yerel yönetimlere katılma mekanizmaları başlıklı ikinci oturumda ise; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Parti Meclisi Üyesi Özkan Yıldız, Sosyal Demokrat Parti Nürnberg İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Gümrükçü, Urla Kent Konseyi Başkanı Canan Balkır ve Konak Kent Konseyi Kurucu Başkanı Adnan Akyarlı’nın görüşlerini paylaşacağını açıkladı.
Eğitimden yargıya, basından siyasete kadar birçok alanda yaşanan hak ihlallerinin ele alınacağı üçüncü oturumda ise; Sınır Tanımayan Avukatlar ve İnsan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı ve Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu Üyesi Öykü Didem Aydın, Yargıçlar ve Savcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Gazeteci Erdem Gül ve CHP Parti Meclisi üyesi Yıldırım Kaya konuşma yapacak.