Urla’nın kurtuluşunun 94’ncü yıl dönümü olan 12 Eylül tarihinde Urlalılar çifte kutlama yaptı. Kurban Bayramı ve Urla’nın kurtuluşunun aynı güne denk gelmesi sebebiyle ilçede büyük bir coşku yaşandı.
Batı Anadolu’da ilk Kuvayı Milliye hareketinin doğduğu yer olan Urla’da 12 Eylül Töreni Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Törene İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Tacettin Bayır, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürkve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve Urla halkı katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasıyla devam etti.
"Bu ulusun çocuğu olmaktan gurur duyuyorum"
Uyar konuşmasında, “Bugün 94 yıldır bu coğrafyada huzurla nefesimizi almamızı ve ayaklarımızı bu topraklara sapasağlam basmamızı sağlayan mücadelenin Urla’da zaferle sonuçlandığı gün. Türk milleti adım adım bu vatanı kurtardı, ölümü hiçe sayarak. Biz, bu ülkeyi yanlışlara, çökme ve yok olma uçurumuna sürükleyenlerinelinden kurtaran dedelerimizin evlatlarıyız. Gerektiğinde yine aynı duruşu sergileriz. Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olan Kurtuluş Savaşını yaratan bir ulusun çocuğu olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Ne mutlu Urlalıyım diye, Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Yıldız Tepe Şehitliği ziyaret edildi. Şehitliğe Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Albay Metin Eştürkve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çelenk bırakıldı.
Şehitlik ziyaretinin ardından Kaymakamlık bahçesinde Kurban Bayramı için bir araya gelindi. Urla halkıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Başkan Sibel Uyar herkesin kurban bayramını kutlayarak barış, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve huzur dolu bir dünya dilediler.