Her yıl yaklaşık 105 ülkede eş zamanlı olarak yapılan Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü, Urla’da yapıldı. Deniz temizleme etkinliğinde kıyıdan ve denizden 700 kilograma yakın atık toplandı.
Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, TURMEPA, TEMA, AKKOY Derneği, İZÇEP ve Ege Üniversitesi iş birliğiyle, deniz kirliliğinin zararlarını anlatmak ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan kıyı temizliğinde, denizlere atılan, dalgalarla kıyılara vuran ve kumsalda bulunan çöpler temizlendi. Kıyıdan ve denizden 700 kilograma yakın atık toplandı. Sahile gelerek öğrencilerle ve velilerle birlikte kıyı temizliği yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Böyle duyarlı insanları burada görmek, çocuklarla bu etkinliği gerçekleştirmek çok güzel. Urla çok güzel ve özel bir yerdir. Üç tarafımız denizlerle çevrilidir. Denizlerimiz bizler için çok önemlidir. Temizlemekten öte kirletmemek gerekir” dedi.
“Doğamıza sahip çıkmalıyız”
Urla Kent Konseyi adına basın açıklaması yapan Ferda Gürsoy da, “Deniz kirliliği, çevre kirliliğinin dolaylı bir sonucudur. Kara, nehir ve atmosfere atılan her türlü kirletici, bir şekilde denizlere ulaşarak doğal dengeyi bozar. Doğal dengenin bozulmasıyla, hem deniz canlıları hem de onları tüketen insanlar zarar görür. Doğamızı kirletmemeliyiz. Ne kadar güzel coğrafyada yaşıyoruz. Onların yok olmaması için doğamıza sahip çıkmalıyız” diye konuştu.