Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında “Urla’nın Kadınları Mutfakta Buluşuyor” adlı proje kapsamında yemek yarışması düzenlendi. 14 kadın kursiyerin hünerlerini sergilediği yarışmada iki de erkek kursiyer yer aldı.
Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde “Urla’nın Kadınları Mutfakta Buluşuyor” adlı projenin aşçı yardımcılığı eğitimlerinin sonunda yemek yarışması düzenledi. Yarışmanın ardından kursiyerlere diploma ve plaket töreni düzenlendi. Vera Melisa’da düzenlenen geceye Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serpil Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, milletvekilleri Tükan Miçooğlu ve Ayşe Gürocak, meclis üyeleri, Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi başkanı Ayşe Başkanoğlu, Ekonomi Üniversitesi’nden Betül Öztürk ve Tolgahan Kamiloğu, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. 16 kişinin eğitim aldığı kurs 4 ay 10 gün sürdü.
“Urla’yı dişi bir kent olarak nitelendirmek yanlış olmaz”
“Bugün burada güzel ortaklığımızın meyvelerini toplamak için bulunuyoruz” diyen Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “ Kentleri dişi, erkek diye nitelendirirsek herhalde Urla dişi olurdu. Hem güzelliği itibariyle hemde sahip olduğu değerleri ön plana çıkaran unsurlar itibariyle Urla’yı dişi bir kent olarak nitelendirmek sanırım yanlış olmaz. Tek amacımız, tek çabamız Urla’yı imrenilesi bir yer yapmaktır. Herkesi seviyor ve sayıyoruz ama yaşadığı yere katkı koyanlara, yaşadığı yere emek verenlere daha çok saygı duyuyoruz. Hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Urla’nın kadınları çok çalışkan
“Urla’nın değeri çok fazla. Urla çok güzel ve özel bir yer” sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Urla çok zengin bir kültüre sahip. Bu bizim yemek kültürümüz için çok önemli. Gastronomi dediğimizde tüm dünyanın peşinden koştuğu bir alan aklımıza geliyor. Gastoronomi turizm açısından da oldukça önemlidir. Urla’da ki sivil toplum kuruluşları çok aktifler. Urla’nın kadınları sadece mutfakta değil bir çok alanda buluşuyor. Buluşmadan da ciddi bir birliktelik doğuyor. Urlalılar çok çalışkan insanlardır. Biz burada Urla’da birlikte neler yapabileceğimizin göstergesi olduğumuzu düşünüyorum. Bizim buradan yakacağımız ışığın önce İzmir’i sonra ülkemizi aydınlatacağını inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“Amacımız Urla’nın tanıtımına katkı sağlamak"
Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi başkanı Ayşe Başkanoğlu da, derneklerinin kadınlar için neler yaptığını anlatarak, “Derneğimizin 1924 yılında bu yana kadınlarımız için verdiğimiz mücadele ortadır. Kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda muhakkak olmazsa olmazlarımızdandır. Urla kadınları mutfakta buluşuyor adlı proje düzenledik. Bunu düzenleme amaçlarımızdan biri de Urlamızın tanıtımına katkı sağlamaktı” dedi.
"Çok fazla şey öğrendim"
Aşçı Yardımcılığı Eğitmeni Fatma Betül Batur Ünay ise, “Beni eğitmen olarak aralarına kabul eden İZKA’ya ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi’ne çok teşekkür ederim. Onlarla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Ben onlara bir şeyler anlatırken, aslında onlardan çok fazla şey öğrendiğimi fark ettim. Aile, birlik, dost hatta kardeş olamanın ne demek olduğunu öğrendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yemek yarışmasında dereceye girenlere milletvekilleri Türkan Miçooğlu, Ayşe Gürocak ve meclisi üyesi Öğün Ünal tarafından plaket ve madalya takdim edildi. Serhat Ceylan’ın birinci olduğu yarışmada Bahriye Şarkay ikinci, İknur Çelik ise üçüncü oldu.