Adana’nın Aladağ ilçesinde, kız öğrenci yurdunda çıkan yangından dolayı hayatını kaybeden 11 çocuğun ölümüyle ilgili iş dünyası taziye mesajları yayınlayarak olayla ilgili tepkilerini dile getirdi.
Aladağ ilçesinde, 11 öğrenci ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği olay tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yaşanan olaydaki sorumluların cezalarının en kısa sürede verilmesi gerektiğini ifade eden Batı Anadolu Sanayici İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Levent Akgerman, ölenlere Allah’tan rahmet diledi. Akgerman, "İş dünyası olarak yaşanan olayda hayatını kaybeden gencecik evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye’de denetim ve kontrol mekanizmalarının yaptırım gücünün olmadığını bir kez daha görmüş oluyoruz. Ülke olarak yangın ve doğal afetlerde neler yapacağımız konusunda bilinçlendirilmediğimiz sürece bu tarz ölümlerin önüne geçmemiz imkansız. Olayın sorumlularına en ağır ceza verilmeli. Bu olaylar denetim ve kontrol mekanizmalarının ihmalleri önleyecek şekilde layıkıyla çalışmadığını gösteriyor. Tedbirlerin daha kararlı şekilde kamunun tüm kademelerinde alınması gerekiyor" dedi.

"Cezalandırılması gerekiyor"
Yaşanan olayın tam anlamıyla bir katliam niteliğinde olduğunu ifade eden Ege İş Kadınları Derneği(EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, şöyle devam etti:
“Olayın gerçekleştiği zaman yangın merdivenlerinin kilitli olduğuna dair ifadeler var. Eğer böyle bir durum varsa yangın merdivenlerini kilitleyen o yurt yöneticilerinin en kısa sürede en ağır ceza ile cezalandırılması gerekiyor. Bu ülkede insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Vatandaşlarımızın böyle olaylarda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu eğitimin devlet tarafından verilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Olayda ihmali olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Kontrol ve denetimlerde büyük bir titizlikle yapılmalı. Yoksa daha bu tür çok olaylar yaşayıp, çok canlarımızı yitiririz."