Torbalı Belediyesi, Yazıbaşı Mahallesinin en işlek caddesinde 7 bin 500 metrekarelik yaya kaldırımı çalışması başlattı. Motorlu araçların yoğun geçtiği cadde, yaya kaldırımlarının yetersizliği nedeniyle ciddi şikayetlere neden oluyordu.
Hızlı sanayileşmeyle birlikte yoğun göçün yaşandığı İzmir’in Torbalı ilçesinde Torbalı Belediyesi tarafından motorlu ve yaya trafiğinin oluşturduğu karmaşayı gidermek için farklı projeler yürütülüyor. Yazıbaşı Mahallesinin en işlek caddesine 7 bin 500 metrekare yaya kaldırımı yapımı çalışmalarına başlandı.
BAŞKAN GÖRMEZ TALİMAT VERDİ
Konu, geçtiğimiz gün Torbalı Belediyesi’nde yapılan ve yatırımcı daire müdürleri ile proje birimi yöneticilerinin katıldığı koordinasyon kurulu toplantısında ele alındı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 2016 yılının ilçenin geleceği açısından modernleşme ve atılım yılı olacağını, istimlak edilen veya kamu kuruluşlarından tahsisi yapılan alanlara ilişkin projelerin uygulanmasını istedi. Başkan Görmez’in talimatı üzerine Yazıbaşı Mahallesinde 1,5 kilometre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde yaya kaldırımı çalışmasına başlandı. 7 bin 500 metrekarelik yaya kaldırımına bordür taşı da döşeniyor. Elektrik hattı yer altına alınarak ışıklandırma yapılacak.
ÇALIŞMALAR, KÖYLERİ DE KAPSIYOR
Toplantıda, benzer çalışmaları bütün mahalleri kapsayacağı, yaya ve motorlu araç trafiğinin yeterince düzenlenmediği caddelerin yeniden dizayn edileceği belirtildi. Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar mahalle statüsündeki köyleri de kapsıyor.