Menderes’in Tekeli köyünde bu yıl 3. kez düzenlenen Yörük Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Konuşması büyük alkış alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yörük demek; Anadolu demektir, cumhuriyet demektir, Atatürkçülük demektir. Bu kültürü sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.
Farklı il ve ilçelerden onlarca Yörük derneği ve yüzlerce Yörük ailesinin katıldığı Yörük Şenliği, Menderes Tekeli köyü girişinde yapılan temsili ‘kız evinden gelin çıkarma’ töreni ile başladı. Gelinin kuşağını Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bağladı. Kortej daha sonra develer eşliğinde köy meydanına geldi. Yöresel oyunlar oynandı, konuklara keşkek dağıtıldı. Yörüklerin büyük ilgisi ile karşılanan Başkan Akpınar, Yörüklerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
"Yörükler Atatürkçüdür"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Biz her duamızı, önce Mustafa Kemal Atatürk için yaparız. Cumhuriyeti kuran ve Türklüğü bize kazandıran insana minnettarız biz. Türkmenler ve Yörükler duruşu olan insanları sever. İşte biz elimizin çabukluğuyla, ayağımızın çabukluğuyla ve cumhuriyete bağlılığımızla, kentimize ve ülkemize hizmet ediyoruz. Bu şenliği düzenleyen tüm Yörük derneklerine sonsuz teşekkür ediyorum. Karşıyakalı Yörüklerle beraber geldim, onlarla beraber hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve bu kültürlerin yaşaması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Çünkü Yörük demek Anadolu demektir, Yörük demek cumhuriyet demektir ve Yörük demek Atatürkçülük demektir. Hepinize iyi şenlikler diliyorum" diye konuştu.