Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Zübeyde Hanım Koşusu, bu yıl 29 Mayıs’ta gerçekleşecek. Anayasa Meydanı’ndan başlayıp Zübeyde Hanım Kabri’nde son bulacak koşu, 10 yaş ve üzeri herkese açık olacak. Başkan Akpınar, “En değerli emanetimiz Zübeyde Anne’yi bize yakışır şekilde anacağımız etkinliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyakalılara emanet ettiği annesi anısına düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu, bu yıl da Ege’nin dört bir yanından yüzlerce vatandaş ve sporcuyu Karşıyaka’da buluşturacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel etkinlik, 29 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Anayasa Meydanı’ndan başlayarak sahil yolu, Girne Caddesi ve Atatürk Caddesi’ne devam edecek olan koşu güzergahı, Zübeyde Hanım Kabri’nde son bulacak. Toplamda 4 bin 200 metrelik parkur koşulacak.
KAYITLAR DEVAM EDİYOR
10 yaş ve üzeri tüm vatandaşların kayıt olarak katılabileceği koşu; erkekler, bayanlar, tekerlekli sandalyeli engelli ve tekerlekli sandalyesiz engelli kategorilerinde yapılacak. Her katılımcıya tişört, ilk 3’e girenlere de anı kupası takdim edilecek. Koşuya katılmak isteyenler, 28 Mayıs Cumartesi saat 13.00’a kadar, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’na başvurabilecek. Ayrıca koşuya, belediyenin www.karsiyaka.bel.tr adresli web sitesinden de müracaat edilebilecek.
BAŞKAN AKPINAR’DAN DAVET
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün her yaşta, her branşta özgürce spor yapabiliyorsak, sporla iç içe nesiller yetiştirebiliyorsak; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onu bizlere kazandıran annesi Zübeyde Hanım sayesindedir. Bu nedenle, Zübeyde Hanım’ın anısına saygı adına düzenlediğimiz koşu, bizler için apayrı bir önem ve değere sahiptir. Her yıl sadece İzmir’den değil, Ege’nin dört bir yanından yoğun katılımın olduğu koşumuzun yine büyük ilgi göreceğine inanıyor; tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe bekliyorum” dedi.