Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Samanyolu Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa Samanyolu TV’de Maceracı programının sunucusu Murat Yeni konuk olarak katıldı.
Yaklaşık 300 kadının katıldığı programın açış konuşmasını yapan Samanyolu Eğitim ve Kültür Vakıf Başkanı Saadet Demir, "İslam dini kadın hakları üzerinde titizlikle durmuş ve kadını hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kılmıştır.” dedi.
Samanyolu TV'nin sevilen sunucusu Murat Yeni'de 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutlayarak “Kadın aile ocağında temel eğitimi veren ilk öğretmen ve mükemmel bir eğitimcidir. Çocuğun terbiyesinden tutunda toplumun güzel alışkanlıklar kazanmasına kadar annenin yani kadının rolü çok büyüktür. Günümüzde kadının sosyal hayatın aktif bir varlığı olduğu unutulmamalıdır. Her alanda başarılarını kanıtlayan kadınlar görmek mümkündür. Hepinizi birer anne olarak görüp kadınlar gününüz kutlu olsun” diye konuştu. Samanyolu TV, Maceracı programı sunucusu Murat Yeni Anadolu’yu gezerken yaşadığı ilginç bilgileri paylaştı.