Anneler günü ne zaman kutlanır, anneler günü şiirleri, anneler günü mesajları, anneler günü ile ilgili şiirler, anneler günü şarkıları, anneler günü sözleri. Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı. ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.
En güzel Anneler Günü mesajları ve En güzel Anneler Günü Şiirleri bir tık ötenizde. Anneler Günü mesajlarının ve Anneler Günü Şiirlerinin en güzellerini sizler için derledik. Annenizin bu mutlu gününü Anneler Günü mesajlarından veya Anneler Günü Şiirlerinden birsiyle kutlayabilirsiniz. Ama unutmayalım ki Anneler için en güzel mesaj bu mutlu günlerinde onların yanında olmak ve onlara olan sevgimizi onlarla paylaşmaktır. Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü ne zamandan beri kutlanıyor? Anneler Günü ile ilgili tüm ayrıntılar

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Anneler günü ne zaman?  Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler günü olarak tüm dünyada kutlanır. 2014 yılında ise Anneler Günü 11 Mayıs tarihine denk gelmektedir. Anneler günü her yıl çok sevdiğimiz annelerimizi özel şeyler yaşattığımız ve sevgimizi bir kez daha gösterdiğimiz gündür. Anneler Günü nereden çıkmış ve günümüze kadar süregelmiştir ?

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış.

Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır. Anneler Günü mesajlarının en güzelleri: »  

Her zaman senin karşında masum ve sevgine muhtaç bir çocuk ruhuyla dururum. Çünkü sen benim annemsin. Beni benden çok tanıyansın, bilensin. Bana sarıldığın zaman tüm dertlerimi yok edensin. Anneler günün kutlu olsun ey aziz kadın, annem!.

ANNEM

Bağım olsa, bahçem olsa
İpek kumaş bohçam olsa,
Sabah olsa, akşam olsa
Annem gitmese yanımdan

Her zaman baksam yüzüne,
Uyurum yatsam dizine.
Rastlamadım kem sözüne
Sesi çıkmaz kulağımdan.

Bir sözünü iki etmem.
Canımı verir incitmem
Annemsiz cennete gitmem
Onu severim canımdan

İbrahim Şimşek


ANNEME ŞİİR

Annemi ben çok severim,
Melek annem, güzel annem,
Üzülmesin sakın derim
Melek annem, güzel annem.

İyi doğru sözler onda,
Şefkat dolu gözler onda,
Sevgi, ışık var yolunda,
Melek annem, güzel annem.

Anne yüzü ne asil yüz,
Anne gözü ne derin göz,
Anne özü, pırlanta öz,
Melek annem, güzel annem.

O gülerse çağlayanım,
O ağlarsa ağlayanım,
Ona gönül bağlayanım;
Melek annem, güzel annem.

Rıfat Necdet Evrimer


ANNE ANNE ANNE

Ağaç olsan
Dal olurum anne
Yaprak olurum
Sana gelirim

Deniz olsan
Sel olurum anne
Irmak olurum
Sana gelirim

Bahçe olsan
Gül olurum anne
Toprak olurum
Sana gelirim

Güneş olsan
Yol olurum anne
Bayrak olurum
Sana gelirim

Tacettin Şimşek


 ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ

Mayıs ayını diğer aylardan farklı ve özel kılan en önemli özelliği, ne çiçeklerin açtığı bir bahar ayı olması, ne de sıcak yaz günlerinin habercisi olmasıdır. Bu ayın en anlamlı yönü, ikinci haftasının pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanıyor olmasıdır. Yılda sadece bir kez kutlanan ve yalnızca Annelere adanmış olan bu özel günü, hediye fikirleri sunan "Eniyihediyefikirleri.com" ailesi olarak can-ı yürekten, sevgiyle, coşkuyla ve tüm kalbimizle kutluyoruz! 2014 yılı Anneler Gününün; göz yaşlarının akmadığı, evlat acılarının yaşanmadığı, huzur ve mutluluklarla dolu yepyeni güzel yılların habercisi olmasını temenni ediyoruz! Anneler Günü ile ilgili iyi dilek mesajımızı da verdikten sonra, "2014 yılı içerisinde Anneler Günü ne zaman kutlanıyor?" diye merak edenler olabilir diye hemen belirtmekte yarar görüyoruz; 2014 yılı Anneler Günü, 11 Mayıs Pazar günü kutlanacak! Sakın ha, bu özel günü unutmayın ve ıskalamayın!

Anneler Günü'nün kutlanacağı tarih yaklaştıkça, değerli Annesine güzel bir hediye almaya heveslenenlerin kafasında; "Acaba Anneme, anneler günü hediyesi ne alabilirim?" tarzında ve içerisinde biraz merak, biraz telaş içeren çeşitli sorular da geçmiyor değil! Hiç meraklanmayın, hiç de telaşlanmayın! Çünkü bu yazımızda sizlere, Anneler Günü için güzel hediye fikirleri vermeye çalışacağız! Hatta bu sözümüzü biraz daha açmakta ve iddialı hale getirmekte yarar var! Sizin için öyle güzel hediyeler seçtik ki, tamamen annelere özel olarak hazırlanmış, "Anne Sevgisi"'ni dolu dolu yansıtacak, Annenize olan bağlılığınızı, O'na verdiğiniz önemi ve değeri en güzel şekilde gösterecek birbirinden güzel Anneler Günü Hediyeleri!

Anneye alınabilecek hediye önerilerimize geçmeden önce, siz değerli okurlarımıza minik bir tavsiyede bulunmak boynumuzun borcu! Şöyle ki; Lütfen, siz siz olun, Anneler Günü için değerli Annenize; "Tencere, Tava, Cezve, Mutfak Robotu, Tost Makinesi, Çaydanlık" gibi soğuk, ruhsuz ve tamamen iş görmeye ya da Anneye görev yüklemeye odaklı hediyelik ürünler aklınıza getirmeyin! Sevgili Annenizin ev işlerinde hayatını kolaylaştıracağını düşündüğünüz bu tip ürünleri, pek ala diğer sıradan günlerde de O'na armağan edebilirsiniz! Küstahlık yaparak yazdık çizdik, attık tuttuk o halde Anneler Günü Hediyeleri nasıl olmalı? Anneler Günü için alınacak hediyenin ucuz ya da pahalı olması, büyük ya da küçük olması fark eder mi? Bize göre hiç fark etmez! Yeter ki, annenizin kalbin saracak, gönlüne huzur katacak, O'na olan kocaman sevginizi gösterebilecek bir hediye olsun! Yeter ki, bugüne kadar sizin için gösterdiği fedakarlıklara teşekkürlerinizi şükranlarınızı sunabileceğiniz, anlam yönü kuvvetli, sevgi mesajları taşıyan bir Anneler günü hediyesi olsun! Ve yine yeter ki, Annenizi özel hissettirecek çok anlamlı bir hediye olsun!