Anneler Günü 10 Mayıs 2015 Pazar günü kutlanacak.Tüm dünyada anneleri anmak ve sevgimizi belli etmek için en özel gün olan Anneler Günü'nü kutlarız. Mayıs ayının gelmesiyle Anneler Günü ne zaman sorusu da akıllarda soru işareti bıraktı. İşte Anneler Günü ile ilgili merak ettikleriniz.
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gün. Anneler Günü Mayıs ayının 2. Pazar'ı kutlanmaktadır. Bu sene Anneler Günü 10 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ANNELER GÜNÜ NASIL BAŞLADI?

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi.

Amerikalı genç Jarvis annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul edermisiniz? diye sormuştur. bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlanmıştır.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER

Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize ona olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Geleneksel annelere...

Yemek yapmayı seven, komşularıyla çay kahve günlerinde çeşit çeşit yemek yemeye bayılan geleneksel bir anneniz varsa ona güzel bir yemek kitabı veya çay-kahve takımı gibi hediyeler alabilirsiniz.

Stresli annelere...

Sık yorulan, stresli ve içi rahat durmayan bir anneniz varsa onu kolunuza takıp bir otelin spasına götürebilirsiniz. Veya kendi başına gidebileceği bir yenilenme seansı ehdiye edebilirsiniz. Evde kullanmak için ise yatıştırıcı sabunlar, kremler ve banyo köpükleri alabilirsiniz.

Tasarım düşkünü annelere...

Tasarım düşkünü bir anneniz varsa beğendiği tasarımcıların parfüm, çanta, ayakkabı gibi ürünlerinden hediye alabilirsiniz.

Spor tutkunu annelere...

Spor salonundan çıkmayan, arkadaşlarıyla yüzmeye, yürümeye gitmeye bayılan bir anneniz varsa ona spor yaparken kullanabileceği eşyalar hediye edebilirsiniz. Spor çantası, eşofman takımı, ayakkabılar veya termal taytlar annenizin hoşuna gidebilir.

Her şeyi olan annelere...

Ne aklınıza gelse annenizde zaten çoktan varsa işiniz biraz daha zor olabilir. O zaman bir buket çiçek veya sevdiği çikolatalarla kapısını çalabilir, veya tüm gününüzü ona ayırarak istediği yere onu gezmeye götürebilirsiniz.

Teknoloji sever anneler için...
* Fujifilm fotoğraf çekmeyi seven annelere 307 gram ağırlındaki Instax Mini 8’i hazırladı. Beyaz, mavi, pembe, sarı ve siyah rengi olan makinenin fiyatı 259 TL.
* Sony akıllı telefonlar serisine Xperia Z1 Contact cep telefonunu ekledi. 20.7 megapiksel kameraya sahip, sualtında da görüntü çekme özelliği olan telefonun
fiyatı 2 bin TL.

Bakımlı annelere.
* Chanel’in vanilya, portakal ve yasemin çiçeği esanslarından oluşan parfümü Coco Pour Femme’ın fiyatı 376.20 TL.
* Nars’ın kırmızı renkteki Niagara rujuyla annelerin dudakları canlanacak. Fiyatı 73 TL.
* Caudalie’nin yeni Vigne serisinde meyve ve çiçek esanslı parfümler var. Fiyatları 57.50 TL.

Stiline bir dokunuş

* Brooks Brothers’ta rengarenk ayakkabı, çanta ve aksesuarlar var. Bilekliğin fiyatı 645 TL.
* Desa’da stil sahibi anneler için perfore kesimli, fermuarsız deri ceketler, deri çanta ve renkli ayakkabı seçenekleri var. Ayakkabının fiyatı 379 TL.
* Casio hem ışıltılı hem de spor tarzı seven anneler için çelik kasa, taşlı kadran ve safir cam özelliklerini kullanarak Sheen saat koleksiyonunu hazırladı. Dore saatin
fiyatı 439 TL.

Yeme içme

Tatlı annelere...
* Milango Anneler Günü’ne özel hazırladığı çikolataları kırmızı kalpli kutularda sunuyor. Fiyatı 10 TL.
* Godiva anneler için hazırladığı karamel dolgulu, fındıklı Truffes Premieres trüfleri, sınırlı sayıda ürettiği deri kutusunda satışa sunuyor. Fiyatı 58 TL.
 
Alternatif hediyeler
* Adore Oyuncak’ın yapboz meraklısı annelere Rudolf Ernst’in “Gül Toplayıcıları” tablosuyla hazırladığı yapboz 40 TL, Perre Anatolian Puzzle’ın hazırladığı yapbozlar ise 16.50-68.50 TL arasında.
* Faber-Castell’in Initio serisindeki pembe, metal kurşun kalemin fiyatı 140 avro.

Dekoratif ürünler

* Annesine klasik hediye çiçek alacaklara vazolar Paşabahçe’den.
* Evinin bir köşesinde her an sizi hatırlaması için Tepe Home’dan şekerlik, mumluk Dekorasyon ürünü alabilirsiniz.