İslam Dininin ve Türk Toplumunun kadını baş tacı eden bir anlayışı vurguladığını kaydeden Mahçiçek, anneyi cennet kapısı olarak gösteren bir inancın temsilcilerinin de kadına hayatın her anında gerekli hürmeti göstermesi gerektiğini belirtti. Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:
“Gerek inançlarımız, gerekse toplumsal değer yargılarımız bizlere kadına hak ettiği değeri vermeyi, onu yüceltmeyi ve eşit şartlarda hayatı paylaşmayı öğütlüyor. Şunu asla unutmayalım; bir evde kadın mutlu ise o aile mutludur, mutlu olan ailelerin yer aldığı toplumlar ise gelecekten umutludur. Biz de bu doğrultuda onları mutlu etmeye, sosyal ve ekonomik hayatta hak ettikleri noktaya onları taşımaya gayret edelim.
Ülkemizde hükümetimizin uyguladığı politikalar da bu doğrultuda ilerlemekte, kadına yönelik pozitif ayrım her geçen gün artmakta, onların ekonomiye katılımları sağlanmaktadır. Ülkemizde kadınların istihdam oranı yüzde 20,7’lerden yüzde 28,3’e yükseldi.  Hükümetimizin hedefi kadın istihdamını 2023’te yüzde 41’e yükseltmektir. Bizler de Onikişubat Belediyesi olarak kadın istihdamını, kadın girişimciliğini her zaman destekliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, kadınımızın hayatın her anında baş tacı edilmesi dileklerimle, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”