Erkekler tekdüze yapılarıyla, kadınlara oldukça karmaşık gelen canlılardır. Bunun nedeni ise erkeklerin, biz kadınların sahip olduğu karmaşık düşünce sistemine sahip olmamalarıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki erkekler sonuç odaklıyken, kadınlar neden odaklıdır. Yani bir kadın bir erkeğin, neden böyle bir davranışta bulunduğunu irdelerken ve konu ile alakalı çeşitli imalarda bulunurken, erkek olayın sonucunun ne olacağı ve o an ne yapılması gerektiği ile ilgilenir.

Aradaki tüm bu sistematik düşünce farkına rağmen, erkekler de güzel sözler duymaktan hoşlanır. Her ne kadar belli etmeseler de bir çift sözün yarattığı o coşkuya ihtiyaç duyarlar. Örneğin bir erkeğin size içi sevgi dolu bir ”˜Sen benimsin' deyişinin üzerinizde yarattığı o güven ve aidiyet duygusunu hatırlayın. Bir erkekte bu duyguları hissetmeye ihtiyaç duyar ancak güçlü görüntüsünden ödün vermemek adına bu durumu belli etmez. Eğer siz bu durumun farkında olur ve onun kalbini okşayan sözler söylerseniz, diğer kadınlardan 5-0 önde olursunuz.

İşte bir erkeğin kalbini fethetmenizi sağlayacak 10 söz ve açıklamaları”¦

”˜'Sana sadığım''

Bir erkek için belki de en önemli şey sadakattir. Çünkü sevdiği kadının bırakın başka biri ile birlikte olmasını, dostane bir şekilde sarılmasını bile istemez. Bir erkeğe sadakatinizi kanıtlamanız, onun yerindeki kalbinizi sağlamlaştırır.

”˜'Kalbim sana ait''

Bir erkek için sadık olmanız kadar, kalbinizin de onun olması önemlidir. Çünkü bir kadın, bir erkeği kalbine alıyorsa o gerçekten değerli bir adamdır ve çoğu erkek bu durumun farkındadır.

”˜'Sana saygı duyuyorum''

İnsan ilişkilerinin temel taşı olan saygı, elbette ki aşk için de oldukça önemlidir. Bir erkek için bir ilişki içinde bulunduğu kadının ona saygı duyması, sevdiği kadını gözünde yüceltir.

”˜'Sen bilirsin''

Arada sırada sizin haklı olmanıza ya da sizin doğru seçim yapmanıza rağmen sevgilinize ”˜'Sen bilirsin'' demeniz sizi ve değerinizi yüceltecektir. Çünkü erkekler genellikle bulunduğu ortamda hakimiyet kurmak isterler. Sizin ona bir konu hakkında ”˜'Sen bilirsin'' diyerek ilişkinin hakimiyetinin onda olduğunu düşünmesini sağlamanızda bir sakınca yok. Çünkü bu ilişkide asıl güç sizde.

”˜'Bana yardım eder misin?''

Bir erkek ona ihtiyaç duyulmasını ister. Çünkü küçük yaşlarda aklında yer eden ”˜'kahraman olma'' olgusu onu bu isteğe iter. Bir erkeğin ”˜'kahraman olma'' dürtüsünün temelinde yatan neden, hayatının ilk kahramanları olan babalarına özenmeleridir. Onlar gibi evlerinin, eşlerinin ve çocuklarının kahramanı olmak isterler. Bu yüzden bir erkekten kavanoz açmasını istemeniz bile onun için değerlidir. Bunu her söylediğinizde her ne olursa olsun kendini güçlü hissedecek ve sizin için güçlü kalmaya çalışacaktır.

”˜'Seni önemsiyorum''

Biri tarafından önemsenmek, düşünülmek ve sevilmek dünyada bir insan için en güzel şeylerden biridir. Çünkü yalnız, mutsuz veya değersiz hissettiği her an sizin söylediğiniz bu güzel cümleyi hatırlayacak ve ”˜'Ben bu hayatta yalnız, güçsüz ya da önemsiz değilim. Çünkü o beni önemsiyor'' diye düşünecektir.

”˜'Sensiz zaman geçmiyor''

Bazen bir erkeğin az da olsa egosunu okşamak gerekir. Çünkü yaşları kaç olursa olsun söz konusu aşk olunca çoğu erkek bir çocuk gibidir. Ona, ”˜'Sensiz zaman geçmiyor'' demeniz, ona değer verdiğinizi ve onu zaman kadar önemsediğinizi düşündürerek kendini iyi hissedecektir.

”˜'Ailene hürmetlerimi ilet''

Bir erkek sizi sevebilir ama müstakbel eşi olarak görmesi için yapmanız gereken şey; onun ailesine ondan çok saygı duymak, bol bol sevgilerinizi ve saygılarınızı iletmektir. Çünkü unutmayınız ki söz konusu bir aile kurmak olunca erkeklerin evleneceği kadında aradığı özellikler değişmektedir.

”˜'Bu konuyu sakin kafa ile konuşuruz''

Sanırız ki bir erkek için can simidi olan bu söz, sizin de işinize gelecek. Çünkü kavganın en şiddetli anında her akıllı kadın gibi biraz kendinizi tutup, ”˜'Bu konuyu sakin kafa ile konuşuruz'' demeniz karşı tarafta sizin gerekli yerde alttan almayı bilen anlayışlı bir kadın olduğunuzu anlatacaktır.

”˜'Seni anlıyorum bir tanem''

Neredeyse hiç dile getirmese de, bir erkek en az bir kadın kadar anlaşılmak ister. Çoğu erkek kapalı bir kutudur ve içinde genellikle aşkın, sevginin, hayat yorgunluğunun ve hiç dile getirmediği düşüncelerin olduğu bir dünya barındırır. Bu yüzden bir erkeğe ”˜'Seni anlıyorum bir tanem'' demek, onun biriciği olmanıza yeter.

”˜'Sen yaparsın, benim sana güvendiğim kadar kendine güven''

Daha önce bir erkeğin içinde yatan ”˜kahraman olma' dürtüsünden bahsetmiştik. Kendisine karşı güven duyulma ve cesaretli olma isteği bu duruma paralel olsa da aslında birbirlerinden farklı isteklerdir. Çünkü bir insanın onda koşulsuz güven duyup, onu cesaretlendirmesi ona hayat ile savaşmak için büyük bir güç verir.

Kadinvekadin.net özel haberidir.