Özellikle sağlıksız beslenmenin başta olması nedeni ile ofis ortamlarında masa başında uzun süre çalışan kişilerde fazla kilo görülme sıklığı ile karşı karşıyayız. Bunların nedenleri arasında; bilgisayar başında uzun süre hareketsiz kalmak, toplantıların sık ve uzun sürmeleri sonucunda ara ve ana öğünlerini kaçırmak gibi nedenleri sayabiliriz. Ayrıca da doğru ve düzgün yapılan beslenmelerin iş hayatındaki performanslarını da artırdığını söyleyebiliriz. Bundan dolayı da çalışan kadınların besinlerine dikkat etmeleri gerekir.

İşte çalışan kadınlar için beslenme önerileri;

- Düzensiz öğünler yüzünden yapılan streslerde kilo alımını tetikleyen çay ve kahve yerine bitki çaylarını tüketmenizi öneririz.

- Çoğu kadın kahvaltıyı bir kahve bardak veya çayla geçiştirirler. Bu son derece yanlış bir durumdur. Çünkü kahvaltı herkes için önemli olduğu kadar özellikle çalışan kadınlar için son derece önemlidir. 



Beyinlerinin daha zinde kalmalarını sağlayarak gün içerisinde daha verimli çalışmalarını sağlamaktadır. Çok aceleniz varsa en azından bir elma ya da yağsız sütte içebilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızda özellikle marul, domates, maydanoz çay ya da ıhlamur içmenizi öneririz.

- Öğle yemeklerinizde yağlı ve hızlı yemek yerine, evde kendinize çeşitli sandviçler hazırlayabilirsiniz. Eğer öğle yemekleri yemeğe vaktiniz yoksa yemek yemeğe fazla vakit ayıramıyorsanız da tost ve ayran içebilirsiniz. Ya da az kalorilere sahip ve aynı zamanda da tok tutan taze ve kuru meyve gibi besinleri de tüketebilirsiniz.

- Yoğun iş temposundan dolayı atıştırmalıklara dikkat edilerek; yağsız kreker, kuru kayısı, ceviz, fındık, yarım simit ve peynir ve bir avuç leblebi gibi enerji veren besinleri tüketebilirsiniz.

- Su tüketimine dikkat edilerek, böbrek fonksiyonlarınızı, vücut ısı dengesini ve kan dolaşımınızı artırdığından dolayı son derece önemlidir. Gün içerisinde tüketilen az miktar su halsizliğe ve yorgunluğa neden olmaktadır.