LEGO, çocuklara yönelik geliştirdiği sosyal ağı mobil cihazlar için kullanıma sundu.

Danimarka merkezli The LEGO Group adlı şirket tarafından 1949’dan beri üretilen, üzerlerindeki girinti ve çıkıntılar sayesinde birbirine kolayca kenetlenebilen, çeşitli renklerdeki yapı parçalarından oluşan LEGO‘lar, çocukların vazgeçilmezleri arasındaki yerini korumaya devam ediyor.

Sosyal medya kullanımında yaş oranının oldukça düştüğü günümüzde, çocuklara yönelik sosyal medya uygulaması projeleri de hayata geçirilmeye başladı.

Bu anlamda çalışmalarına başlayan LEGO, çocuklara yönelik geliştirdiği sosyal ağı mobil cihazlar için kullanıma sundu. Instagram benzeri bir yapıya sahip olan uygulama “Lego Life” adıyla piyasaya sürüldü. 13 yaşının altındaki çocukların tasarladıkları LEGO’ları paylaşabildikleri bu platform, Instagram‘da olduğu gibi, güvenli bir ortamda fotoğraf paylaşımını mümkün kılıyor.

Çocukların yaptıkları LEGO‘ları paylaşmalarına imkan tanıyan uygulama, üyelik aşamasında hiçbir kişisel bilgi istememesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. UNICEF iş birliğiyle geliştirilen uygulamada çocuklar, kendi isimleri yerine uygulamanın gelişi güzel sunduğu isimlerden birini seçme imkanını dahi bulunuyor.

Oldukça güvenli olduğunun altı çizilen ‘Lego Life‘ uygulamayı kullanmak isteyen çocukların, ailelerinin e-posta adresleriyle giriş yapmaları gerekiyor.

Şuan için, ilk etapta, Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler için yayınlanan Lego Life, en yakın zamanda iOS ve Android market üzerinden Türkiye‘deki kullanıcılara da sunulacak.