Konferansın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, sosyal devlet anlayışının sonucu olarak başlatılan “Gönül Elçileri Projesi” hakkında bilgi verdi. Koğuş sistemi olan yurtlarda büyüyen 0-2 yaş arasındaki çocuklarda aidiyet duygusunun gelişmediğini belirten Sertpolat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da bu noktada koğuş sistemini kaldırdığını ve çocukların aidiyet duygusunun gelişeceği sevgi evleri açtığını söyledi.

“Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile Bilgilendirme” sunusunun ardından ikinci bölümüne geçilen konferansa, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Kahramanmaraş Valiliği'nden Gönül Elçisi Neslihan Armut ve Sosyal Çalışmacı Fatih Ataşlı konuşmacı olarak katıldı. 

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, Gönüllüğün tanımını yaparak başladığı konuşmasına dünyada ve Türkiye' de gönüllülük kavramının tarihsel sürecini anlattı. Gönüllülüğün, sanayi ve hizmetten sonra dünyadaki 3. sektör olduğunu söyleyen Yılmaz, gönüllü faaliyetlerindeki en büyük kazanımın vicdan rahatlaması olduğunu belirtti.

Daha sonra söz alan Gönül Elçisi Neslihan Armut da, Gönül Elçileri Projesinin amacından bahsederek, üniversitenin topluma yol göstermede etkili olduğunu ve bu projede üniversitenin katkısını beklediklerini belirtti.

Sosyal Çalışmacı Fatih Ataşlı ise koruyucu aile sistemine değindiği konuşmasında, koruyucu aile olmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Konferans Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi KSÜKAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Karaman'ın danışmanlığını yaptığı Tekstil Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerinin kadın sığınma evlerine verilmek üzere topladıkları yardımı Gönül Elçisi Neslihan Armut' a teslim etmesinin ardından, plaket takdimi ile son buldu.