Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Arsuz ilçesine bağlı Gözcüler Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk annesi olan Hasan Ekenel'in eşi Fatma Ekenel'i yılın annesi seçti.

Yürekleri burkan bir hayat hikayesi olan Fatma Ekenel, Serebral Ataksi hastalığına yakalanarak yatalak olan 3 çocuğuna fedakarca bakmaya devam ediyor. Bir çocuğunu kaybeden ve 1986 senesinden bu yana yılmadan, bıkmadan Mehmet, Zuhal ve Sevsen Ekenel isimli çocuklarının sağlığına kavuşmaları ve hayata tutunmalarını sağlamak için koşturan Ekenel'in çocuklarına gösterdiği özveri örnek gösteriliyor. Çocuklarının yakalandığı hastalığın tedavisinin olmadığını öğrenmesine rağmen çocuklarını bir köşeye bırakmayan Ekenel'in vermiş olduğu mücadeleden dolayı HBB tarafından yılın annesi seçildi.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yılın annesi seçilen Fatma Ekenel'i ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve HBB Meclis Üyesi Yıldız Bor'un da katıldığı ziyarette Başkan Savaş, aile fertleri tarafından karşılandı. Fatma annenin çocuklarının sağlıklarına kavuşması için gösterdiği fedakarlığı büyük bir dikkatle dinleyen Başkan Savaş, "Hiçbir sitemde bulunmadan bu kadar meşakkati yaşamak, emek sarf etmek ve yorulmak gerçekten fedakarlık ister. Büyükşehir Belediyesi olarak bu sebepten dolayı yılın annesi olarak seçtik. Tüm bu zorluklara yapılan mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Bu anlamda yaptığınız çalışmalar için de teşekkür ediyoruz." dedi.

Yılın annesini Fatma Ekenel'i seçmelerinden dolayı Başkan Savaş'a teşekkür eden aile fertleri, ziyaretten ötürü de mutluluk duyduklarını ifade etti. Yapılan kısa konuşmaların ardından Başkan Savaş, yılın annesi Fatma Ekenel'e çiçek verdi, CHP Hatay Milletvekili de başarı plaketi takdim etti.

Daha sonra engelli çocuklarıyla bir araya gelen Başkan Savaş, sohbet etti. Ayrıca Başkan Savaş, kitaba ayrı bir ilgisi olan Zuhal Ekenel'e imzasını atarak bir roman ve 'Osmanlı Belgeleri Işığında Antakya' kitabını hediye etti.