Anne karnından başlayarak, yaşamları boyunca bireylerin daha sağlıklı ve daha kaliteli bir hayat sürdürebilmeleri için gereken koşulları oluşturmaya katkıda bulunan Philips Avent, yeni projesi ‘Anneler Konuşuyor’ ile Türkiye’nin dört bir yanındaki annelere ulaşıyor. Projenin ilk adımı Ceyda Düvenci’nin moderatörlüğünde 9 Nisan’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik ile atıldı.

Alerjik Anne Özlem Ceylan, Bekar Anne Nur Hanım, Engelsiz Anne Gülden Atay, İrem Güzey, Özge Lokmanhekim, Sezen Çiğdem ve Aslı Örs konuşmacı olarak annelik deneyimlerini paylaşırken, Uzman Psikolog Pınar Mermer ve Yoga Hocası Zeynep Gözübüyük de anneler ve anne adayları için faydalı bilgiler aktardı.

Hikayeleri ile ilham veren annelerin bir araya geldiği etkinlikte konuşma yapan Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu; “Anneler, Philips Avent’in her zaman ilham kaynağı oldu. Biz de bu kapsamda yeni projemiz ‘Anneler Konuşuyor’ ile bizi her zaman bilgi ve birikimleri ile destekleyen annelerimizin seslerini duyurmayı ve deneyimlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak bir platform oluşturmayı arzuluyoruz. Amacımız, gerek etkinliğimize katılan annelerin ve anne adaylarının gerekse dijital mecralardan bizi takip eden annelerimizin, uzmanların ve diğer katılımcıların deneyimlerinden faydalanmalarına imkan tanınmak; annelik ve bebek bakımı konusunda ülke çapında bir farkındalık oluşturmak” şeklinde konuştu.

Türkiye’de daha önce anneliğe ve annelerin yaşadığı zorluklara ilişkin bu kapsamda bir proje hayata geçirilmediğini dile getiren konuşmacı annelerin bir diğer ortak görüşü de her annenin çocuğunu daha iyi yetiştirebilmesi için önce kendisine iyi bakması, iyi hissetmesi ve her şeyi başarabilecek gücü içlerinde bulmaları gerektiği oldu.

Etkinliğin moderasyonunu üstlenen oyuncu ve bir anne olan Ceyda Düvenci ise “Tüm anneler her zaman çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yapmayı arzu eder. Bugün burada bir araya gelen benim gibi birçok annenin de amacı çocuklarına daha iyi bir hayat sunabilmek. Philips Avent’in hayata geçirdiği ‘Anneler Konuşuyor’ gibi keyifli, bir o kadar da önemli ve eğitici bir projenin içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Umudumuz, tüm annelere sesimizi duyurabilmek ve tek bir paydada; annelik çatısı altında buluşabilmek” dedi.

Duygusal anların yanı sıra eğlenceli anların da yaşandığı ‘Anneler Konuşuyor’un gelecek dönemde birbirinden farklı ve ilham veren hikayeleri olan anneleri bir araya getirmesi planlanıyor.

‘Anneler Konuşuyor’, Philips Avent’in YouTube kanalında tüm annelere ulaşıyor

Farklı alanlardaki deneyimlerin paylaşıldığı ‘Anneler Konuşuyor’un videoları, Philips Avent’in Youtube kanalından da takip edilebiliyor. Tüm annelerin diledikleri zaman, ihtiyaç duydukları konularda faydalanabilmelerini sağlayan platformda, konuşmacı annelerin yanı sıra Uzman Psikolog Pınar Mermer ve Yoga Hocası Zeynep Gözübüyük’ün önerileri ve yorumları da yer alıyor.