Aktif-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadın eğitimciler bir araya geldi.

Tavacı Recep Usta İpek Koza Salonu’nda düzenlenen kahvaltıya 500’ün üzerinde bayan öğretmen katıldı. Aktif-Sen Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Aysun Küçük, Türkiye’nin gerek insan hakları gerekse kadınların genel durumu açısından parlak bir karneye sahip olmadığını ifade etti. Küçük, şunları kaydetti: "Özellikle son yıllarda yaşanan hukuksuzluklar ve hak ihlalleri, sosyolojik olarak zaten kırılgan olan kadın hakları konusunda toplumda ciddi tahrifatlara kapı aralamaktadır. Dünyada ve ülkemizde kadınların üç temel sorunu var; emeğinin sömürülmesi, cinsel kimliğinin istismar edilmesi ve şiddet. Binlerce kadın, çalıştığı ortamlarda, sokakta, evde birilerinin ahlaki zaaflardan kaynaklı saldırılarına maruz kalmaktadır. Her yıl yüzlerce kadın, bizzat eşinden, ailesinden ya da başkalarından gördüğü şiddet sonucu zarar görmekte hatta hayatını kaybetmektedir. Sadece geçen yıl, resmi verilere göre 300’e yakın kadın cinayete kurban gitti. Binlercesi, şiddete, tecavüze, tacize kötü muameleye maruz kaldı. Bugün kadın haklarına ilişkin ülkemizdeki tablo, ne yazık ki asırlarca İslam Alemine önderlik etmiş tarihi geçmişe sahip bir ülkeye ve topluma yakıştırılabilecek bir tablo değildir."

'CAHİLİYE DÖNEMİ TABLOLARI YAŞANIYOR'

Aysun Küçük, Peygamber Efendimiz (SAV)’in on dört asır öncesinden gelen 'Kadınlar size Allah’ın emanetidir' ikazına rağmen, bugün küçük kızların diri diri toprağa gömüldüğü Arap coğrafyasının cahiliye döneminden çok da farklı olmayan tablolar yaşandığını öne sürdü. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının toplumun bütün kesimlerine ulaştığı bilinciyle, yarının çalışan, üreten, nesil yetiştiren bütün kadınlarını ve onların kıymetini bilecek kişileri daha bir özenle ve idealle yetiştirmeye vazife olarak gördüklerini dile getirdi. Aysun Küçük’ün konuşmasının ardından programa katılan Aktif Eğitim-Sen Marmara Kadın Kolları Başkanı Elif Feride Sali’ye çiçek takdim edildi. Programa katılan misafirlere çekilişle hediyeler dağıtıldı, kahvaltının ardından Nev-Eda müzik topluluğunun seslendirdiği parçalarla davetliler eğlendi.