Adana’da kadın haklarının savunulması amacıyla güçlerini birleştirerek ‘Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği’ni kuran kadın avukatlar, Portakal Çiçeği Karnavalı kortejinde 'kadına şiddete' dikkat çekti. Dernek Başkanı Ülkü Tolunay ve yönetim kurulu üyeleri ile ailelerinin katıldığı karnaval kortejinde kadına özgürlük ve kadın-erkek eşitliğine işaret edilen dövizler taşındı.
Adana’daki ‘Portakal Çiçeği Karnavalı’nın birleştirici bir güce ulaştığını dile getiren Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği, Türkiye’deki tüm kadınların haklarını bilerek yaşama tutunmaları çağrısında bulundu. Kadınları herhangi bir korku yaşamadan haklarını savunmaya çağıran dernek üyeleri, erkeklere de seslenerek, “Bütün çiçekleri koparabilirsin ama baharın gelişini engelleyemezsin” dedi.
Dernek üyeleri, “Çekil kenara beraber yürüyelim”, “Bayan değil, kadın”, “Özgürlüğe, eşitliğe, eğitime evet”, “İnanmayacaksın ama kadın erkek eşittir”, “Kadınız buradayız,” “O eşitlik buraya gelecek” dövizleri taşıyarak karnavala katılanların dikkatini çekti.