Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kul, "Ailenin çekirdeği hükmünde olan ve tüm toplumların büyük bir değeri olan kadın, Terme Belediyesi hizmet anlayışında da en ön plandadır.” dedi.

Terme Belediyesi'nin yapmış olduğu kadına ve kız çocuklarına yönelik çalışmaları yerinde izlemek, gelecekte yapılacak çalışmalara destek olmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Eylem Planı Birim Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, Kadın Girişimcileri Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Satı Düzgün, Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Üyesi Yasemin Atalar, İş Kadınları Derneği Başkanı Münevver Uğurlu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret etti.

AMAÇ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNİN GÜÇLENMESİ

Projenin genel amacının yerel düzeyde kadın-erkek eşitliğinin güçlendirilmesidir açıklamasında bulunan Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birim Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, "Samsun’un Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Yerel Eşitlik İzleme Eylem Planı devam ediyor. Bu proje kapsamında oluşturulan izleme komisyonu tarafından Samsun’da yer alan kurum ve kuruluşların, yerel yönetimlerin, STK’ların yapmış olduğu çalışmaları yerinde izlemek, fikir alışverişinde bulunmak ve gelecekte yapılacak çalışmalarda işbirliğine yönelik ziyaretlerde bulunuyoruz. Amacımız, 2012 yılında İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından onaylanan Yerel Eşitlik Eylem Planındaki faaliyetlerin hayata geçirilmesine destek olmak." dedi.