Atatürk Meydanı'ndaki etkinlikte konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, görsel ve yazılı basında gösterilen kadına yönelik şiddet haberlerinin erkeklere kötü örnek olduğunu söyledi.
Basın yayın organlarının kadına yönelik şiddet haberlerinde daha dikkatli davranması gerektiğini kaydeden Reyhanlıoğlu, televizyondan etkilenen bazı erkeklerin eşine "Ben de seni televizyondaki gibi yaparım, onlara dönderirim" dediğini, bunlar yapılarak da kadınların bir köşeye sıkıştırıldığını belirtti.

Kadına şiddet konusunda basını daha dikkatli ve duyarlı davranmaya davet eden Reyhanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Yani burada 'şu kadın öldürüldü, bıçaklandı' yerine, kadının kıymeti artırarak ve anlatarak şiddetin önüne geçelim. Lütfen bunlarla örnek teşkil etmeyelim. Erkekleri de yetiştiren kadınlardır. Burada kadınlara da çok büyük vazife düşüyor. Erkek evlatlarını yetiştirirken, eşlerine ve çevresindeki kadınlara ne kadar değer vereceğini küçük yaşta onlara aşılaması gerektiğini düşünüyorum."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Türkiye'de kadına yönelik şiddete tepki gösterildiğini belirterek, "Dünyada 5 kadından ikisi şiddete maruz kalıyor. Bu yüzden de şiddetin her türlüsüne karşıyız" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise dünyada kadına yönelik şiddetin kangrenleştiği ve kitlesel bir hastalık haline dönüştüğünü söyledi. 


Kadının anne, eş, kardeş, komşu ve arkadaş olmasının yanında insan olduğunun da unutulmaması gerektiğini vurgulayan Erkoç, "Burada kadın veya erkek demiyoruz insan diyoruz. Bu sebepten kadına kalkan her el tüm insanlığa kalkmıştır. Kadının onuruna haysiyetlerine yapılan her saldırı da tüm insanlığa yapılmıştır. Öldürülen her kadınla aslında tüm insanlık katledilmiş olunuyor" dedi.

Erkoç, duruşları ve toplumsal hayata katkılarıyla kadınların insanlık tarihine iz bırakanlarla dolu olduğunu belirtti.

Programa katılanların yakalarına turuncu kurdele takıldı.

Daha sonra eldiven giyen katılımcılar, ellerini boyaya batırıp "Kadına Şiddete Sen de Dur De" yazılı platforma baskı yaptılar.

Vatandaşlar daha sonra, kadına şiddete tepki için turuncu ve mor renkteki balonları gökyüzüne bıraktı.