Uşak'taki Özel Üftade Eğitim Kurumları, bu sene de "Yılın Kadını" seçmelerini yaptı. Toplum, kültür, sanat veya ticaret alanlarında çalışmaları olan, aynı zamanda Uşak'ın tanıtımına katkı sağlayanlar arasında yapılan değerlendirmede, 2015 Yılın Kadını ödülüne Yasemin Bayraktutan layık görüldü.

Özel Üftade Ortaokulu konferans salonunda, ödül töreni düzenlendi. Törende okul aile birlikleri adına konuşan Üftade İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Rukiye Yıldırım, “2015 yılının kadını olarak Uşak ilimizi tanıtan, ihracaat ve ithalat yapan iş kadını Yasemin Bayraktutan’ın seçilmesinden mutluluk duydum. Yasemin Hanım'ı kutluyorum.” dedi. Yılın kadını seçilmekten onur duydugunu belirten Bayraktutan da, "Uşak'ta yılın kadını seçilmenin gururunu yaşıyorum. Üftade Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği üyelerine, beni seçtiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir törende bu kurumdan böyle bir plaketi aldığım için çok mutlu oldum. Herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımız okumalı, iş hayatına girmeliler ve kendilerine güvenmemeliler.” dedi.

YASEMİN BAYRAKTUTAN KİMDİR?

Tekstil mühendisi olan Yasemin Bayraktutan giyim, imalat ve tekstil firmalarında genel müdürlük yaptı. 2010 yılında kendi dış ticaret firmasını kurdu. Yedi ülkeye başta iplik, battaniye ve kumaş olmak üzere birçok mamul ihraç ediyor. Aynı zamanda bir İtalyan firmasının Türkiye ofisini işleten Bayraktutan Gaziantep, Maraş ve diğer bazı illerdeki üreticilerden mal alıp satıyor. Edindiği tecrübelere güvenerek ve yine girişimci ruhunun verdiği cesaretle 2012 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu seçimlerine katılıp kazanan Bayraktutan, 2012-2014 arasında TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı yaptı. İki yıllık görev süresince sosyal projelere odaklanıp girişimcilik ruhunu anlatarak, ekibiyle birçok başarıya imzalarını attı.