Ülkesini seven kişi, sonu ölüm dahi olsa; Vatan’ı için kendisini feda eden kişidir.

Meşhur bir söz vardır: ’Sonunu düşünen kahraman olamaz’’ diye.

İşte sizlere, Vatan’ı için ölüme koşmuş bir kahramandan söz etmek istiyorum.

1973 yıllarda başlamak kaydıyla, 1983’e kadar yurtdışında ASALA(Ermeni Terör Örgütü) tarafından 42 Türk Büyükelçi ve diplomat şehit edilmişti.

Kardeşi Zeki ÇATLI anlatıyor.

‘’Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkanı cennet mekân Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığı döneminde, başkan yardımcısı Abdullah ÇATLI’ya ASALA’yı bitirmek üzere görev verildi.’’

‘’Abim bu teklifi, o zaman cezaevinde bulunan Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in salıverilmesi, ülkücülerin idamlarının durdurulması şartıyla kabul etmişti.

‘’Operasyonun adı; Marsilya Operasyonu’’ idi.

Ekibin başında Kod adı’’Ufuk- Abdullah ÇATLI

Ekibi ona ‘’Büyük Reis’’ derdi.

Fransa’nın Marsilya şehrinde 5 bin Ermeni’nin yaşadığı ve KİN ANITI’nın bulunduğu bir meydan vardı. İlk operasyon Marsilya’daki 1915 olaylarından dolayı Türkiye’yi kınayan Kin Anıtı’nı bombalayarak başladı. Mete Bey’in yönetiminde gerçekleştirildi bütün bu eylemler. Mete Bey, anılarında; “Abdullah Çatlı çok gözü kara birisiydi” diyor.

Daha sonra Asala’nın Fransa’daki büroları bombalandı, para muslukları kesildi. İleri gelenleri vuruldu ve en son olarak da liderleri ve beyni olan Ara Toranyan, Fransa sokaklarında tabancayla vurularak öldürüldü. Ermenistan devleti ve Fransa tarafından korunan ve kollanan Asala örgütü bitirildi.”

6,5 yıl cezaevinde yatan, Fransa’da 4,5 yıl tutuklu kalan Reis, 1990 yılında Türkiye’ye geldi.

Kendisi 1994 yılında, sıra PKK’yla mücadele demiş olsa da, Susurluk kazası sonucu, halen arkasında cevapsız sorularla şahadete yürüdü.

Mezarı başında cennet mekân Muhsin Yazıcıoğlu şunları söylüyor.

“Onun nasıl anlaşıldığı, nasıl anlatıldığı önemli değil. Biz Abdullah'ı, helal süt emmiş temiz Anadolu çocuğu olarak tanıdık. Harama helale riayet eden bir Türk Milliyetçisi idi. Ülkesini seviyordu. Milletinin değerlerine bağlı inançlı bir vatan evladıydı. ”

Allah Rahmet Eylesin.