15 Temmuz darbe gecesi yaşananların dehşet verici ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’nin pek çok şehrinde darbecilere destek vermeyerek alçak planın bozulmasını sağlayan kahramanların hikâyelerini okuyoruz iki gündür.



Kahramanmaraş’ımızın Kahraman halkının sokağa çıkarak “darbeye hayır” dediği o korkunç gece meğer şehrimiz de büyük bir facianın eşiğinden dönmüş.


İddiaya göre izin alarak ailesiyle birlikte İstanbul’a giden Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin darbe gecesi yerine vekâlet eden bir binbaşıyı arar ve tüm tankların çalışır vaziyette bekletilmesini ister.


Darbeden haberi olmayan Binbaşı tüm tankları çalışır vaziyete getirterek beklemeye başlar. Bu arada İstanbul Boğaz Köprülerinin tanklarla kapatılması ve TBMM üzerinde jetlerin uçtuğu haberleri yayınlanmaya başlar kanallarda. 


Aynı dakikalarda binbaşıyı tekrar arayan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Binbaşıya “tankların garnizondan çıkarılması ve stratejik yerlerin ele geçirilmesi” talimatını verir.


Binbaşı, darbeci Kurmay Albay Uzay Şahin’e “bu emre uyamayacağını, emre itaatsizlik yapacağını” söyler ve çalışır vaziyette bulunan tüm tankların kapatılması emrini verir. Arkasından tankların çalışma millerini toplayan binbaşı çok büyük bir faciayı da önlemiş olur...




Kahramanmaraşlının sokağa döküldüğü saatlerde eğer tanklar sokağa çıksaydı çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalabilirdik.
 

Ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan ve “vatana ihanet” emirlerine uymayarak hain planın akim kalmasını sağlayan kahramanların hikâyelerini okumaya devam edeceğiz.


Bu millet vatanına hizmet etmek için canlarını ortaya koyan kahramanlarını asla unutmayacaktır.



- - - - -