Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan 101 bin kitap sahiplerine teslim edildi. 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan çizgi romanların dağıtım töreni gerçekleştirildi. 
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Kahramanmaraş Edebiyat Günleri tanıtım filmi ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz’ın konuşması ile devam etti. Yılmaz, ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan kitaplar için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti. 
Kahramanmaraş’ın tarih ve kültürünü gerek Türkiye gerekse dünyaya duyurmak için çalışmalar gerçekleştirildiğini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimizdeki Milli Mücadelenin sivil halkın gücüyle ve direnişiyle gerçekleşmesi münasebetiyle diğer şehirlere örnek olan, ilham veren bir kahramanlığı vardı. Tarihçi Mustafa Armağan’ın da Büyükşehir olarak çıkardığımız Evelahir dergimizde yazdığı “Medine ve Kahramanmaraş kardeştir” ifadesini önemli bir tespit olarak değerlendiriyorum. Tıpkı Medine gibi Kahramanmaraş’ta da büyük fedakârlıklar ve zamanında yapılmış görevlerle şehrimizin kurtuluşu gerçekleştirmiştir. Avukat Mehmet Ali Bey Milli Mücadele kıvılcımının oluşmasını sağlayan Âlem-i İslam’a Hitap beyannamesini yazmış ve oğlu Şahap aracılığıyla dağıtmıştır” diye konuştu.
Şehrin kurtuluş öyküsünün nesilden nesillere aktarılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Güngör, “Sevgili çocuklar, bizler de bu kahramanlarımızı tanıyarak onların hatıralarını unutmayacağız. Bu değerlerimizi sizler çizgi romanlarda okuyacak ve inşallah istifade edeceksiniz. Uluslararası UNESCO kuruluşunda çok ciddi bir hazırlık yaptık ve inşallah Yaratıcı Şehirler Ağı’na edebiyat alanından dâhil olacağız. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş’ımızın bu nadide şahsiyetlerinin aziz hatıraları için hazırladığımız çizgi romanlardır. Kurtuluşumuzun 101. yıl dönümünde 101 bin gibi ciddi bir kitabı çocuklarımızla buluşturacağız. Tüm öğrencilerimiz için basımını yaptığımız Milli Mücadele Kahramanlarımız ve İstiklal mücadelemizi içeren çizgi romanların hayırlı olmasını diliyorum. Vakti geldiğinde görevi eksiksiz yapan bu kahramanlarımızın tanınması geleceğimizin teminatı olan nesillerimizin de büyüyüp yetiştiklerinde vazifelerini en iyi şekilde yapmalarını sağlayacaktır” dedi.