GÜNCEL

Kahramanmaraş Dondurmacıları, Yeni Lezzetlerle Kışa Hazır!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta deprem sonrasında işletmelerini yenileyen, Avrupa standartlarında son teknolojik makinelerle dondurma üretimi yapan firmalar, deprem nedeniyle oluşan aradaki açığı kapatmak için kışlık sezonda durmaksızın üretim yapıyor.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ta depremin ardından işletmelerini yeniden yapılandıran dondurma sektörü, kışlık sezonda üretimde hız kesmiyor. Avrupa standartlarına uygun teknolojik makinelerle üretim yapan firmalar, depremle oluşan açığı kapatmak amacıyla Türkiye ve dünya genelinde dondurma satışı yapıyor.

Kahramanmaraş'ın simgelerinden biri olan Maraş dondurması, Dubai, Kuveyt, Singapur, Arnavutluk, Makedonya, Irak ve Kıbrıs gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Şeker ve keçi sütüyle yapılan, salebin kıvam verdiği Maraş dondurması, Türkiye genelinde ve dünya çapında büyük talep görüyor. Sektör, üretim kapasitesini artırarak binlerce kişiye istihdam sağlıyor.

Dondurma üreticileri, ürünlerini teknik ve hijyenik standartlara uygun bir şekilde üreterek Türkiye genelinde ve uluslararası alanda başarıyla pazarlıyor.