Yıllardır çözülmeyen Kahramanmaraş Havalimanının sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Kahramanmaraş havalimanındaki uçuş iptalleri vatandaşları canından bezdirdi. Çok sayıda uçuş ya iptal oluyor ya da Kahramanmaraş'a inmesi gereken uçaklar Gaziantep havalimanına iniyor. 

Özellikle Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Haftası etkinliklerinde şehrimizde programı olan çok sayıda isim, uçuşlar iptal edildiği için programlarını iptal etmek zorunda kaldılar. Kahramanmaraş havalimnı sık sık kapatıldığı, uçuşlar iptal edildiği, inişler Kahramanmaraş yerine Gaziantep'e yapıldığı için Türkiye'ye rezil olduk ve olmaya devam ediyoruz.

HABER46'NIN ATTIĞI MANŞETLERDEN BİRİ

ILS CİHAZINI TAKTIRMAK ÇOK MU ZORDU?

Kahramanmaraş Havalimanına takılmayan ILS cihazı, Gaziantep havalimanından söküldü ve daha üst bir teknolojiyle değiştirildi. Yani Kahramanmaraş Havalimanına; Gaziantep havalimanından sökülüp atılan cihaz bile taktırılamadı. Gaziantep'in eskisini kullanalım dedik onu bile beceremedik.

ILS CİHAZINI HANEFİ ÖKSÜZ TAKTIRACAK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ILS cihazının KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz tarafından takılacağını açıkladı. Açıklamad aşu ifadelere yer verildi:

“Ulaştırma Bakanımız ILS Cihazının Kahramanmaraş’ta rantabl çalışacağını düşünmüyordu. Biz ise boş durmayıp Kahramanmaraş’a inen pilotlardan ILS cihazının işe yarayacağı ile ilgili raporlar aldık. Kipaş Holding için gittiğimiz Aydın dönüşünde Kahramanmaraş’a inemeyince Hanefi Öksüz Bey’in ILS cihazını kendi alacağı teklifini Ulaştırma Bakanımıza iletince Bakanlık harekete geçti ve ILC cihazını Bakanlık olarak kurmaya karar verdi. Üç gün önce teknik ekip gelip ILC cihazının nereye kurulması gerektiğini belirledi. ILC cihazının kurulmasıyla sorunumuzun minimuma ineceğini düşünüyoruz” dedi

MADEM ILS CİHAZI İŞE YARIYORDU NEDEN YILLARCA SÜRÜNDÜK?

ILS cihazı işe yaramıyor iddiasıyla yıllarca Kahramanmaraş havalimanına bu cihaz takılmadı. ILS cihazının takılması ile ilgili tüm haberlerimize cevap olarak bu cihazın Kahramanmaraş havalimanında işe yaramayacağı ifade edildi. Ancak yıllarca işe yaramayacağı ifade edilen nasıl olduysa bir anda işe yarar hale geldi.

Yani ILS cihazının takılması için mücadele veren Haber46 bir defa daha haklı çıktı.