Kahramanmaraş’ın siyaset tarihinde hafızalarda kalan isimler vardır. Mesela bizim babalarımızın bildiği bir İbrahim Öztürk vardı. İbrahim Öztürk Kahramanmaraş tarihinde bağımsız Belediye Başkanı seçilen tek kişidir.

Kahramanmaraş genellikle lidere oy verir. Milletvekillerini de sever fakat gönlünde ve kalbinde iz bırakanlara daha çok önem verir. Burada Kahramanmaraş için bir taşı bir taş üzerine koyan Milletvekillerimiz elbette vardır. Onları rencide etmek gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.

Onlarda ellerinden geldiği kadar hizmet etmişlerdir. Milli Eğitim Bakanı olarak Mehmet Sağlam Kahramanmaraş’a tarihinde yapılmayan eğitim yatırımlarını yapmıştır. Ali Doğan zamanında da şehrimiz ciddi anlamda yatırımlar kazanmıştır. Bunun yanında ben dördüncü İsim olarak Mahir Ünal’ı görüyorum.

2011 yılında Mahir Ünal Kahramanmaraş’a geldiğinde hepimizin kafasında soru işareti vardı. Parti Mahir Ünal ismini ön plana çıkartıyordu ama hizmet için neler yapabileceğini biz bilemiyorduk.

2011 seçimlerinden hemen sonra Mahir Ünal kendini hissettirdi. Kahramanmaraş’a gerek dik duruşuyla, gerek samimiyetiyle, gerekse kazandırdığı hizmetlerle kendisini gösterdi.

Elbette hiç kimseyi dört dörtlük memnun edemezsin, Kahramanmaraş öyle bir şehir ki herkes iyi bir belediye başkanı, herkes iyi bir politikacı, herkes iyi bir şehir plancısı, herkes iyi bir milletvekili.

Ancak Ankara’da 600 Milletvekili arasında Kahramanmaraş’ın pay alabilmesi için yapılan mücadeleyi savaşı görmek lazım. Cumhurbaşkanı direk şunu Kahramanmaraş’a gönderin demez. Hizmet almak için istemek, ama doğru şekilde ve usulünce istemek gerekir.

Ağlamayan bebeğe emzik vermezler.

Her şeyi şöyle bir kenara bırakalım, Mahir Ünal Kahramanmaraş için ne isterse kopartan bir isim.

Şimdi diyeceksiniz ki 2011’den 2019’a yani 8 yıllık süre içerisinde Mahir Ünal ne kattı Kahramanmaraş’a?

Öncelikle kafanızdaki şu soruyu kendinize bir sorun...

Kahramanmaraş’ın eksik olan hizmeti nedir?

Bugün ülkemizin durumu belli, Kahramanmaraş Kayseri kara yolunun maliyeti 2.5 Milyar TL, Kayseri karayolunun standardının yükselmesinde en büyük katkı çalıştayların mimarı olan Mahir Ünal’ındır.

Şehir içerisinde olan eksikleri ise Mahir Ünal yetkili birimlere defalarca bildirmiştir. Gerekli talimatları vermesine rağmen, eksikliklerin ne zaman giderileceği ise merak konusu oldu.

Mahir Ünal sadece merkeze değil, Afşin’e Elbistan’a çok büyük hizmetler yaptı. İlçelerimiz için önüne gelen tüm projelere onay verdi.

Mahir Ünal Kahramanmaraş’ta yaptığı hizmetler ile anılıyor.

Bazı sosyal medya fenomenleri ise, 7/24 uyumadan Mahir Ünal hakkında asılsız söylemlerde bulunuyor.

Her fırsatta Kahramanmaraş’ı hatırlatan ve Kahramanmaraş’ta siyaset dünyasının ağabeyi olarak tanınan Mahir Ünal’a destek çıkmamız mı lazım, yoksa köstek olmamız mı?

Kahramanmaraş’ta Mahir Ünal’dan bir tane daha olsaydı, Kahramanmaraş şu anda bulunduğu durumun on kat ilerisinde olurdu.

8 senede Kahramanmaraş çok ciddi bir duruma geldi. Düşünün, bir Mahir Ünal daha olsaydı bu şehirde, şu an imrenerek baktığımız diğer büyükşehirlerle eş değerde olabilirdik.

Uzun lafın kısası, seçilmişlerimize sahip çıkalım. Mahir Ünal’ın sonuna kadar arkasında duralım.

Ankara’ya güçlü bir şekilde gönderelim. Bu da oylarla olur, tabi ki kimseyi yönlendirmek istemiyorum ama Mahir Ünal’ı kaybetmemek açısından söylüyorum. Mahir Ünal’ı güçlendirmek en büyük görevlerimizden birisi olmalıdır.