Kahramanmaraş’ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış metrekareye şehir merkezinde 16 Kg, Andırın’da ise 65 Kg yağış bıraktı. Meteoroloji ise yağışın aralıklar ile devam edeceğini duyurdu.

Balkanlardan yurdumuza giren soğuk hava kendini göstermeye başladı. Meteoroloji yetkilileri Kahramanmaraş dahil bazı illerde şidedtli fırtına ile yağış olacağını duyurmuştu.o yağış önceki akşam kendini gösterdi. Bazı kavşaklarda adeta sel oluştu. Haber 46 ekibinin kamerasına takılan görüntülerde bazı kavşaklarda yağışın oluşturduğu su birikintileri sele dönüştü. Belediye ekipleri ise olumsuzluk yaşanan noktaların hepsine müdahale etti. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), tarafından yapılan açıklamada: "Ayrıca özellikle sabah saatlerinde yoğun yağış beklendiğinden öğrenci servisleri, personel servisleri, belediye ve halk otobüslerinin trafiğe tedbirli çıkmaları, vatandaşlarımızın mümkünse kendi araçlarını kullanmayıp, ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri, yaya olarak dışarıya çıkacak olan vatandaşlarımızın da tedbirli olarak dışarıya çıkmaları gerekmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi olarak Fen İşleri, Park Bahçe, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye, Çevre Koruma ve KASKİ gibi birimlerin yanı sıra ilçe belediyeleri, karayolları, emniyet, AKEDAŞ, ARMADAŞ gibi kurumlarla istişare içerisinde bulunarak yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklar koordineli bir şekilde yürütülecektir” denildi