Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, Türkiye’deki bütün işçilerin biran önce mesleki yeterlilik belgesini alması gerektiğini söyledi.
Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam Yürütme Kurulu toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Adar, “Gerçekten yeterlilik belgesi konusunda ciddi sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunun çözümlenmesi gerekiyor. Bilindiği üzere Avrupa’da meslekler okullarda öğretilir. Eğitim sistemini buna göre kurmuşlardır. Bizim ülkemizde ise bu biraz yavaş ilerliyor” dedi.
Piyasanın her türlü ihtiyaç duyduğu elemanı örgün eğitim çerisinde yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Adar, “Umarım yakın bir zamanda ülkemizde bu mesleklerin tamamını okullarımızda yetiştiririz. Milli eğitime bağlı teknik meslek liseleri bu belgeden muaftırlar. Yüksek okul mezunları da bu belgeden muaftır. Biz işçi kardeşlerimizi süratla bu eğitimden geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ise geçen yıl yayınlanan yönetmelik gereği, bir yıl içerisinde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde kesinlikle kanun gereği mesleki yeterlilik belgesine sahip olma şartı arandığını belirterek, bu belgeye sahip olmayan kişilerin çalıştırılması üzerine işverenlerin ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.
Özel bir lokantada düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Özden Görücü’nün yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.