Kahramanmaraş'ta bu yıl yağışlarla birlikte Sır, Menzelet, Kılavuzlu, Adatepe, Ayvalı ve Kartalkaya barajlarında doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı. 


Devlet Su İşleri 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, yurt genelinde artan yağış miktarıyla geçen yıl yaşanan su kaybının ortadan kalktığını belirterek, “2017 yılının özellikle son bir ayda gerçekleşen yağışlarla birlikte barajlarımızdaki su seviyesi normal işletme seviyesine kadar ulaşmış durumda. Menzelet, Kılavuzlu, Sır, Adatepe, Ayvalı ve Kartalkaya barajlarımızda yaklaşık yüzde 80 doluluk oranlarına ulaşmış durumdayız. Çiftçilerimiz sulama mevsimi başladığı için sulamalarını emniyetli bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Bununla birlikte biz tasarrufu her zaman için ön planda tutmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Dulkadiroğlu İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya ise barajlardaki doluluk oranlarının yükselmesiyle sulama mevsimi döneminin rahat geçeceğini söyledi. Çetinkaya, “Kahramanmaraş’ta son günlerde aldığımız yağışlarla barajlarımız doldu. Sulama birliklerimiz suyu veriyorlar, buğdaylarımız sulanıyor. Bu doluluk oranı da çiftçimizin ve üreticimizin yüzünü güldürüyor. Bu yıl için 2017 yılı için buğdayda hasat iyi olacağını tahmin ediyoruz, rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.