Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Madalyalı Kavşak’ta başlayan çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince Madalyalı Kavşakta yürütülen hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç, çevre düzenleme çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.
 
Madalyalı Kavşak’ta yapılan çevre düzenleme çalışmalarına ilişkin görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Şehrimize olan aşkımızı nakış nakış toprağa işliyoruz.

HABER FOTOĞRAFLARI

Madalyalı kavşağımızda yapımında sona yaklaştığımız kavşak düzenleme çalışmalarını yerinde inceledik. Kahramanmaraş’ımızla özdeşleşmiş Maraş İşi Sim-Sırma motiflerimizi buradaki çevre düzenlemelerinde kullandık. Çok ta güzel bir görüntü oluşturdu” diye konuştu.
 
Madalyalı kavşakta neler yapıldı?
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar 24 bin metrekare alan üzerinde devam ediyor.

Madalyalı Kültür Anıtı ve mahyalatın gerekli bakım ve onarımları yapılarak yerine kuruldu.

Şehrimizin güney kısmında yer alan Adana-Gaziante ve Kayseri yol ayrımında yapılan çevre düzenleme çalışmalarında toprak serme ve toprak tesviye çalışması yapıldı. Otomatik sulama tesisatı çalışmaları yapılmasının ardından Dolamit taşı ile Maraş’ın sim sırma desenlerinden motif çalışması tamamlandı. Çim serme, bitkilendirme ve mevsimlik çiçek dikimi yapıldı.